A primera hora d’aquest matí Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull, Joaquim Forn, Jordi Cuixart, Jordi Sànchez i també Carme Forcadell i Dolors Bassa, han sortit de Puig de les Basses, Mas d’Enric i Lledoners, cap a la presó de Brians 2 a Sant Esteve Sesrovires, abans de començar el trajecte cap a les presons madrilenyes de Soto del Real i Alcalà Meco.

Els presos i preses polítiques no han estat sols en cap cas, i diferents persones s’han reunit a les respectives presons per a donar-los suport abans del trasllat, a crits de “Llibertat presos polítics” i “No esteu sols”. Tant a la sortida de Dolors Bassa de Puig de les Basses, com a la sortida de Carme Forcadell de Mas d’Enric, un grup de manifestants han intentat bloquejar la carretera d’accés a la presó, i en el cas de Mas d’Enric ha acabat amb alguna petita càrrega per part dels Mossos.

LA SORTIDA CAP A MADRID

Els presos han sortit a dos quarts de deu cap a les presons de Madrid en una comitiva d’una desena de vehicles custiodiats per la Guàrdia Civil. Els presos son traslladats en un vehicle de trasllats de la Guàrdia Civil, que sembla que és el mateix amb el que van ser traslladats cap a Catalunya. Els acompanya també una ambulància per evitar qualsevol incident durant el trasllat. Moltes persones s’han concentrat a la presó de Brians 2 i els han despedit cridant “Llibertat”. Els presos, a diferència del trasllat cap a Catalunya, on van parar en una presó de Saragossa, aniran directes cap a les presons d’Alcalà Meco i Soto del Real

BRIANS 2

La presó de Brians 2, de Sant Esteve Sesrovires, ha estat el punt d’enllaç entre els serveis penitenciaris de la Generalitat i els del ministeri d’interior. A partir d’ara, el trasllat dels presos polítics, serà a càrrec de la Guàrdia Civil i no dels Mossos com fins ara.

Quim Torra, president de la Generalitat, que s’ha traslladat a Brians 2 juntament amb gairebé tots els consellers, els ha visitat abans que marxin a Madrid per donar-los suport de cara al judici, que sembla que pot tornar a endarrerir-se fins el 12 de febrer.

els presos donen les gràcies

Twitter ha servit de veu als presos per donar les gràcies a tota la gent que els ha donat i els dona suport, i per a demostrar que encaren el judici amb força.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here