El fiscal l’acusa d’haver defraudat 14,5 milions entre el 2012 i el 2014

Un jutjat d’Esplugues de Llobregat ha admès a tràmit la querella presentada per la fiscalia contra la cantant Shakira com a presumpta autora d’un delicte de frau a Hisenda, segons ha pogut confirmat l’ACN. El jutge l’hauria citat el 12 de juny, segons informa ‘El Periódico’.

A mitjan desembre la fiscalia es querellava contra l’artista colombina per un frau fiscal de 14,5 milions d’euros entre el 2012 i el 2014, dels quals 12,3 són en concepte d’IRPF i 2,1 per l’Impost de Patrimoni. La querella considera que Shakira podria haver comès sis delictes de frau fiscal, i també es dirigeix contra el seu advocat, amb domicili a Nova York.

El fiscal constata que Shakira vivia de manera habitual a Espanya malgrat els seus compromisos professionals a l’exterior, que en general tenien una durada curta, indica.

Per tot plegat, insisteix que tenia l’obligació de tributar per la seva renda i patrimoni, però que en lloc d’això va utilitzar un “entramat societari” per deixar d’ingressar a la hisenda pública 14,5 milions. A través d’un comunicat, la parella del futbolista Gerard Piqué reaccionava poc després a la querella assegurant que no deu “res” a l’estat espanyol, perquè ha pagat “fins a l’últim euro exigit per l’Agència Tributària”.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here