A finals d’aquest mes de març arriba la tercera cita del Festival de Cinema Internacional del Baix Llobregat. La Mostra de Cinema Llatinoamericà vol reunir algunes de les millors pel·lícules de la temporada i que ens donen una visió general de temàtiques socials, culturals i polítiques de gran importància al sud del continent. La Mostra, que arriba a la 12a edició, s’inicia el 28 de març i finalitza l’1 d’abril.

La programació completa es coneixerà d’aquí a dues setmanes, però ja han arribat les primeres confirmacions amb les que l’anàlisi del passat ens permetrà entendre millor les misèries del present.

Pájaros de verano, de Cristina Gallego i Ciro Guerra; és una crònica de com va començar el narcotràfic a Colòmbia i com va entrar als Estats units en el marc del moviment hippies dels anys 70. Allunyada de Narcosés una pel·lícula centrada en una família real per explorar les implicacions que va tenir el creixement massiu del negoci en aquells anys.

O Processo, de Maria Augusta Ramos: A Brasil, també va haver-hi un moment decisiu, aquesta vegada més recent amb la destitució de Dilma Roussef com a presidenta de la nació. En aquest procés va haver-hi regularitats i misteris que alguns identifiquen com un cop d’estat en tota regla. El resultat va ser un canvi radical de les polítiques econòmiques brasileres, i això, fins avui, amb un Jair Bolsonaro que exhibeix la seva extrema dreta sense vergonya.

Sergio & Sérguei, d’Ernesto Daranas: Territori cubà, principis dels anys 90, l’URSS cau amb el mur de Berlín i Cuba es troba en mig d’una crisi econòmica insostenible. A través de dos personatges de cada un dels països, la pel·lícula explora aquest moment històric transcendental com el que Pepe Mujica va viure des de la presó durant més de 10 anys abans de convertir-se en president d’Uruguai.

La noche de 12 años,d’Álvaro Brechner: Explica precisament, amb la presència d’Antonio de la Torre, tots els anys de reclusió i tortura dels 70 i com tota aquella experiència va construir a un dels líders més estimats i revolucionaris de Llatinoamèrica. La pel·lícula és la guanyadora del Goya a Millor Guió Adaptat.

Font: mostra.cinebaix.cat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here