El proper dimarts 9 d’abril al matí tindrà lloc la primera prova de sirenes d’avís a la població per risc químic del 2019. Durant la prova, sonaran 89 sirenes instal·lades a 39 municipis de Catalunya

La prova es du a terme per comprovar-ne el funcionament i fer que tots els ciutadans en coneguin el so, estiguin preparats i sàpiguen què cal fer en cas d’emergència.

Els municipis on sonaran les sirenes són els següents, per ordre alfabètic:

Abrera, Barcelona (Port de Barcelona i Zona Franca), Canovelles, Castellbisbal, Castellgalí, Constantí, Cornellà de Llobregat, el Morell, el Prat de Llobregat, els Garidells, els Pallaresos, Esparreguera, Flix, Granollers, Gualba, l’Hospitalet de Llobregat, la Canonja, la Pobla de Mafumet, Martorell, Montornès del Vallès, Olesa de Montserrat, Perafort, Puig-reig, Riells i Viabrea, Salou, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Celoni, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Santa Coloma de Cervelló, Sant Vicenç de Castellet, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Viladecans, Vilallonga del Camp i Vila-seca.

Per què es proven les sirenes?

Aquesta prova, que es realitza dos cops l’any, serveix per comprovar el funcionament de les sirenes (si sonen bé i la zona en què es pot escoltar bé el so, ja que pot variar en funció del vent i altres factors) i també per familiaritzar la ciutadania amb el so d’avís de risc químic i els consells a seguir en cas d’accident real.

En què consisteix la prova?

L’alarma (so d’alerta) consta de tres senyals ondulants d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Per saber que ja ha finalitzat el risc químic la població sentirà el so de final d’alerta, un senyal continu de 30 segons de durada.

Com s’avisa la ciutadania?

  • Enviament de missatges massius a través de l’aplicació mòbil gencat per avisar a la ciutadania subscrita a aquest canal de l’activació de la sirena de cada zona.
  • Informació a través de Twitter amb l’etiqueta #ProvaSirenes.
  • Enviament d’un SMS a les persones sordes que viuen a la zona de risc químic.
  • Trucada de veu automàtica a les persones de la zona de Campredó que no disposen d’altre mitjà d’avís de risc químic.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here