Es tracta d’una prova pilot acordada amb les entitats de firaires i la taula d’accessibilitat, que segueix la recomanació emesa pel Parlament de Catalunya

La fira de Festa Major del Prat funcionarà sense música, sirenes ni llums el proper dilluns, 30 de setembre, de les cinc de la tarda a les vuit del vespre.

Aquesta iniciativa és una prova pilot, acordada amb les entitats de firaires, i en la qual ha participat també la taula d’accessibilitat local, que pretén afavorir la inclusió d’aquells infants que tenen hipersensibilitat auditiva i sensorial i amb trastorns de l’espectre autista. El Prat es suma a una iniciativa que ja es practica en altres compliments, i alhora dóna compliment al que va recomanar la comissió de Cultura del Parlament de Catalunya el juliol passat, quan va aprovar una resolució instant les entitats locals i comarcals a facilitar que les persones amb hipersensibilitat puguin “participar en condicions idònies en les festes populars o en les fires d’atraccions”, treballant per exemple perquè “a les fires s’hi reservin unes hores sense estímuls acústics”.

La franja horària triada, el dilluns de Festa Major a la tarda, per facilitar a aquelles persones, i especialment infants, que no acudirien a la fira perquè els resulten molestos els sorolls, hi puguin accedir en les condicions de màxima igualtat possibles. En aquest sentit, s’ha triat una franja horària en la qual els infants amb hipersensibilitat comparteixin l’espai amb altres persones. D’aquesta forma, es mira de fomentar la convivència entre persones diverses i la sensibilització vers aquesta diversitat.

 

Font: Aj. Del Prat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here