Moviments pel clima, entitats socials i organitzacions ecologistes conformen la nova Plataforma Zeroport per articular les seves lluites pel decreixement del port i de l’aeroport de Barcelona

Tot i la crisi climàtica i ecològica actual i els milions de tones de GEH i altres contaminants que emeten el port i l’aeroport de Barcelona, AENA i Port de Barcelona estan acordant i projectant-ne noves ampliacions, que permetran incrementar-ne la capacitat i també les emissions.

A més a més, a causa de les ingents quantitats de residus i partícules contaminants i la gran contaminació lumínica i sonora que generen, el port i l’aeroport afecten negativament a la salut i el benestar de les poblacions veïnes i n’alteren el comportament. Són, així mateix, peces angulars d’un model econòmic i turístic insostenible que atenta amb les necessitats vitals bàsiques i que implica un fort impacte social: encariment de l’habitatge, massificació de l’espai urbà i del transport públic, precarització laboral, desaparició del comerç local, greus problemes de mobilitat.

Ambdues infraestructures han destruït el seu entorn immediat, arrasant la línia natural de costa i valuosos espais naturals, que són font de biodiversitat, aporten múltiples beneficis ambientals, socials i econòmics, i ajuden a atenuar els efectes del canvi climàtic.

Davant aquesta situació, moviments pel clima, entitats socials i organitzacions ecologistes uneixen les seves lluites en un front comú, la nova Plataforma Zeroport. Reclamen responsabilitat al Govern espanyol, a la Generalitat de Catalunya i als ajuntaments implicats, administracions que han declarat l’emergència climàtica; per fer un gir radical en les seves actuals polítiques expansionistes i insostenibles que venen impulsant aquests dos sectors.

Organitzacions que formen la plataforma:

Ciutat Vella no està en venda

Plataforma veïnal Som Paral·lel

La Barceloneta Diu Prou

Plataforma en Defensa de la Barceloneta

Comissió d’Habitatge de la Barceloneta

Fem Front al Turisme a Sants

Ecologistes en Acció de Catalunya

Rebel·lió o Extinció – XR Barcelona

Assemblea de Barris Pel Decreixement Turistic (ABDT)

Climacció

Assemblea de 15M de Sarrià – St. Gervasi

Prou Soroll

Teachers For Future Catalunya (T4Fcat)

DEPANA, Lliga per a la Defensa pel Patrimoni Natural

Fridays for future barcelona

Moviment per la Justícia Climàtica

Solidaritat i Comunicació – SICOM

Families For Future BCN

Revo Prosperitat Sostenible

FAVB (Federació d’Associacions de Veïnes i Veïns de Barcelona)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here