L’alcaldessa, Lluïsa Moret, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, han inaugurat el servei

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, han inaugurat aquest dimarts dia 11 de febrer la primera llar residència pública de Sant Boi per a persones amb discapacitat intel·lectual.

En el decurs de l’acte, l’alcaldessa ha dit estar “molt il·lusionada perquè s’ha fet realitat un desig llargament esperat per moltes persones, famílies i professionals de la ciutat”. Lluïsa Moret ha recordat que “aquesta llar cobreix una necessitat que s’incorpora al bon nombre de recursos de que disposa Sant Boi dedicats a les persones amb discapacitats”.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani , ha comentat que “serveis com aquest ajuden a millorar la vida de les persones i a aconseguir una societat més cohesionada”.

La llar residència és un servei d’acolliment residencial substitutori de la llar i d’ assistència a les activitats bàsiques de la vida diàriadestinat a persones amb discapacitat intel·lectual que necessiten diferents tipus de suport.

Els objectius d’aquest tipus d’establiment són: facilitar un entorn substituiu a la llar adaptat a les necessitats d’assistència al conjunt de les activitats de la vida diària, atenent les necessitats individuals de rehabilitació i terapèutiques ; proporcionar una bona qualitat de vida a les persones usuàries, atendre totes les seves necessitats i afavorir el manteniment o recuperació del màxim grau d’autonomia personal i social.

8 persones amb discapacitat intel·lectual viuen a la llar residència de Sant Boi des del passat mes de setembre. El funcionament del servei està concertat per l’Ajuntament i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya mitjançant un conveni. L’administració local aporta el local i gestiona el servei, mentre que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat n’assumeix el finançament. L’empresa Suara s’ocupa de l’atenció a les persones residents.

L’accés a la llar residència està regulat pels criteris en matèria de serveis socials que estableix la legislació vigent, que han de ser valorats per professionals de la Generalitat de Catalunya.

Altres recursos existents a Sant Boi adreçats a les persones amb discapacitat intel·lectual són el Centre Ocupacional Sant Jordi (al Parc Sanitari Sant Joan de Déu), la residència Los Sauces (especialitzada en l’atenció a la pluridiscapacitat), el Servei Prelaboral municipal, la Fundació Cassià Just, INTEC Serveis, Ilunion Bugaderia, SERTEL o Igualssom.

Font: Aj. Sant Boi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here