Davant l’emergència del Covid-19, els comuns demanen que es mobilitzin tots els recursos per reforçar la tasca del sistema públic de salut i insisteixen en el paper fonamental de l’atenció primària davant el tancament indiscriminat de CAPs.

Catalunya en Comú del Baix Llobregat ha emès un comunicat en el que mostra la seva preocupació arran de la decisió presa pel Departament de Salut de tancar diferents CAPs a la comarca. Consideren que aquests equipaments son fonamentals per a fer el seguiment d’aquelles persones que pateixen la malaltia des de casa, per a fer front a l’atenció domiciliària quan sigui necessària i per a un diagnòstic correcte de la malaltia.

Al comunicat expressen que “ La redistribució presentada per part del Departament no va alineada amb les diferents accions que està duent a terme la sanitat privada, que ja han anunciat ERTOs que afecten a 28.000 treballadores i treballadors del sector sanitari” afegeixen que “aquest fet, sumat a la situació de col·lapse als hospitals de la nostra comarca per manca de recursos deguts a les retallades que ha anat patint el sistema sanitari públic durant els darrers anys, incrementa encara més l’estat d’angoixa a la ciutadania del Baix Llobregat”.

Des dels comuns demanen doncs que el Departament de Salut apliqui la resolució aprovada el 18 de març en la que es recollia la posada a disposició del propi departament tots els centres i establiments privats a més de les mútues d’accidents de treball.

Al final del comunitat agraeixen “l’esforç titànic que els i les diferents professionals sanitaris, sociosanitaris i de les cures” estan realitzant.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here