Des de l’inici de l’emergència sanitària per Covid-19, l’Ajuntament de Castelldefels es va posar a disposició del departament de Salut de la Generalitat per col·laborar en habilitar espais i equipaments per fer- hi front, tenint en compte que Castelldefels, com a municipi turístic, disposa d’una bona xarxa d’hotels.

En el marc d’aquesta oferta de col·laboració, el consistori ha elaborat al llarg de les últimes setmanes diferents projectes amb la voluntat que encaixessin en els plans de la Generalitat. La disposició municipal i les necessitats del departament de Salut han cristal·litzat en els darrers dies en la possibilitat d’habilitar un hotel medicalitzat al municipi, un projecte que compta amb el suport de tots els grups municipals de Castelldefels. En aquest sentit, l’Ajuntament vol desmentir que hi hagi cap confrontació amb la Generalitat per aquest fet, com es podria desprendre d’unes declaracions del regidor de Salut que ahir van recollir alguns mitjans de comunicació.

L’alcaldesa de Castelldefels, Maria Miranda, ha assenyalat que “l’única manera de superar aquesta pandèmia és fer-ho units i treballar plegats. És per això que des del primer moment hem cercat aquesta col·laboració institucional per fer efectives totes aquelles solucions que estiguin en la nostra mà”. Per la seva banda, el regidor de Protecció Civil, Xavier Amate, ha expressat el seu agraïment pel fet que “el treball tècnic que s’ha estat fent des de l’Ajuntament ha estat ben valorat pel departament de Salut. Ens satisfà poder fer aquesta aportació per alleugerir la situació en què es troba el sistema de salut de Catalunya”.

Aquest projecte s’emmarca en la resolució del departament de Salut, del 26 de març, pel qual s’habiliten espais hotelers per a l’ús del Sistema de Salut de Catalunya. Aquests espais es destinen a prestar assistència als pacients que hagin de ser objecte d’un seguiment en condicions d’aïllament i proximitat als centres sanitaris, donar allotjament i fer el seguiment sanitari del pacient que es valori que no poden o no és sanitàriament aconsellable que romanguin en quarentena en el seu domicili.

Els hotels medicalitzats han de funcionar com a part de l’hospital al qual estiguin adscrits i, per tant, en la mesura que sigui possible, les normes de funcionament han de ser les mateixes que les de l’hospital de referència. Els equipaments òptims han de tenir preferiblement un mínim d’un centenar d’habitacions per tal de rendibilitzar al màxim l’equip mèdic. Castelldefels compta amb tres hotels que reuneixen aquestes característiques. El departament de Salut de la Generalitat veu favorablement la possibilitatd’habilitar i en cas de necessitat obrir en els pròxims dies un hotel medicalitzat en un d’aquests establiments. Aquest espai donaria cobertura als centres hospitalaris del seu àmbit.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here