El Comitè d’Emergències de l’Ajuntament de Sant Just se suma a la crida de la Generalitat perquè persones que vulguin treballar en l’atenció residencial, ja sigui atenent les persones usuàries o bé fent feines de cuina o bugaderia s’apuntin a la borsa de treball del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Aquest crida pren avui més força davant de la decisió del Govern d’Espanya d’allargar l’estat d’alarma fins al 26 d’abril per garantir el confinament social.

Atesa la situació d’emergència pel COVID-19, les persones que s’inscriguin passaran a formar part d’unes borses de treball del SOC que serviran per cobrir les vacants dels centres assistencials públics o privats de Catalunya. Segons el SOC, aquestes borses de treball només es mantindran actives mentre duri la situació d’emergència del COVID-19.

Els perfils publicats pel SOC són els següents:

· Personal auxiliar d’infermeria

· Personal auxiliar d’infermeria geriàtrica

· Personal d’Infermeria

· Personal d’Infermeria especialista en infermeria geriàtrica

· Personal d’assistència domiciliaria

· Personal cuidador de persones amb discapacitat i/o dependència en institucions socials

· Personal d’animació en geriàtrics

Donada la dificultat de cobrir els llocs vacants en el conjunt de Catalunya, l’Ajuntament ha sol·licitat al Consell Comarcal la realització de cursos de formació accelerats i d’emergència per donar resposta a l’elevada demanda. El Consell Comarcal està treballant aquesta proposta i ja s’està dissenyant un esborrany de formació específica en col·laboració amb el Consorci Sociosanitari de Catalunya. Un cop es disposi de la proposta concreta, s’enviarà a les persones apuntades a la borsa de treball local perquè en tinguin coneixement i poder cercar persones amb voluntat de treballar en l’àmbit del COVID-19.

A part del tema d’ocupació, el Comitè d’Emergència ha fet seguiment de les desinfeccions que l’Ajuntament estan fent aquest cap de setmana a diferents equipaments. En concret, s’han fet neteges especialitzades a les residències del municipi, la Brigada Municipal i la seu de l’Ajuntament. La setmana vinent es faran a les dependències policials, de promoció econòmica, el Mercat Municipal i l’emissora municipal Ràdio Desvern.

A l’àmbit social, el Consell Comarcal ha informat que la Generalitat ja ha recarregat les targetes moneder de beques menjador. L’import de la nova recàrrega és de 40 euros, i correspon al període de 30 de març a 9 d’abril, més el dia 13 de març que estava pendent.

Finalment, recordar que cal respectar al màxim el confinament i evitar els desplaçaments durant el cap de setmana. No es pot baixar la guàrdia si es vol mantenir l’actual situació d’estabilitat en la detecció de casos nous de coronavirus.

Font: Aj.Sant Just

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here