L’Hotel Hesperia Sant Joan Suites funciona com a Hotel de Salut perampliar la resposta assistencial a l’àrea Baix Llobregat Centre- Fontsanta

Donarà suport a l’Atenció Primària i a l’Hospital Sant Joan Despí Moisès Broggi

Tindrà una capacitat fins a 120 llits, que seran atesos perprofessionals d’atenció primària de l’ICS

El dissabte 28 de març es va posar en marxa l’Hotel Hesperia Suites Sant Joan Despí per tal de disposar d’un espai d’aïllament temporal per atendre lesnecessitats de persones afectades per la crisis del COVID-19 del Baix Llobregat Centre.

L’objectiu és doble: alliberar places hospitalàries i permetre la contenció de latransmissió del virus.

L’entrada en funcionament d’aquest hotel salut, impulsada des del Servei Català dela Salut (CatSalut) té una capacitat d’uns 120 llits i dona cobertura als equipsd’ atenció primària de l’àrea del Baix Llobregat Centre – Fontsanta i de l’Hospital deSant Joan Despí Moisès Broggi.

L’hotel salut actua com un dispositiu d’atenció primària, atès per professionals sanitaris de l’Institut Català de la Salut (ICS), i dona suport als pacients com si fossin atesos al seu domicili. El dispositiu garanteix l’aïllament, control de simptomatologia i acompanyament emocional dels pacients i de les seves famílies. A data d’avui ja compte amb més d’una setantena de pacients.

El perfil dels pacients atesos correspon a:

  • persones de la comunitat que hi han d’anar per un criteri social (manca de domicili fix o persones sense suport familiar o amb convivents que tenen patologies de risc), identificades pels clínics de qualsevol dispositiu del territori i amb un informe realitzat per professionals de treball social.
  • També pacients amb infeccions respiratòries que són altes precoces de l’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi.

L’estada mitjana prevista a l’hotel és de 14 dies que pot variar segons la gravetat de la patologia i l’evolució dels símptomes clínics.

El disseny, organització i execució de la posada en marxa d’aquest dispositiu ha estat liderada pels professionals sanitaris de l’atenció primària en un temps record i gràcies a l’esforç d’ un equip multidisciplinari: professionals de medicina de família,d’infermeria, d’auxiliars d’infermeria, treball social i personal de gestió i serveis (administratius) i ha comptat amb la col·laboració inestimable i el suport logístic de l’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi.

L’hotel salut compte amb l’atenció de professionals sanitaris durant les 24 h, els 7 dies de la setmana. El personal es dimensiona i amplia segons el nombre i la complexitat dels pacients

L’obertura d’aquest equipament ha estat un repte molt exigent, per la seva novetat, rapidesa, innovació i imaginació en la resolució del dia a dia.

Font: Aj. Sant Joan Despí

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here