La Unitat Militar d’Emergències (UME) de l’exèrcit realitza aquest diumenge, dia 5 d’abril, tasques de desinfecció i neteja intensiva a les instal.lacions del complex assistencial en salut mental Benito Menni de Sant Boi i a residències de gent gran  i a residències de persones tutelades d’Esplugues. En concret, ha actuat als centres geriàtrics La Torre d’Esplugues i Orpea, i al Centre Residencial d’Acció Educativa Ferrer i Guàrdia –centre infantil adreçat a infants de 5 a 14 anys-.

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, va adreçar dimarts 31 de març una carta a la delegada del Govern d’Espanya a Catalunya, Teresa Cunillera, per demanar els recursos necessaris per fer front a l’emergència sanitària i garantir el benestar i la salut de les persones treballadores i residents de les residències del municipi. Va remetre la carta a la Delegació de Govern després de formular la mateixa petició a Protecció Civil de la Generalitat atesa la situació d’alarma que l’Ajuntament va detectar en alguns centres dilluns 30. De la mateixa manera ho va fer l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, adreçant la demanda conjunta dels centres de Sant Boi a la delegació del Govern a Barcelona i la va posar en coneixement de la Conselleria d’Afers Socials com a òrgan competent en matèria social a Catalunya.

L’actuació de l’UME forma part del dispositiu per combatre la Covid-19, que consisteix a esterilitzar els espais que poden ser un focus de contagi d’aquesta malaltia. El dispositiu es porta a terme amb col·laboració de Policia Local, que els acompanya per ubicar cada centre i facilitar la seva feina.

Entre l’1 i el 3 d’abril, una empresa contractada per la Generalitat de Catalunya va dur a terme la neteja i desinfecció de diverses residències de Sant Boi . Ara les tasques de l’UME es localitzen al complex Benito Menni, per les seves grans dimensions, i continuaran  a les residències Los Sauces i Benviure, també amb àmplies instal·lacions.

Així mateix, a Esplugues, dimecres i dijous de la setmana passada, una empresa –especialitzada en control de plagues i desinfecció de patògens– va desinfectar dos centres assistencials que registraven un nombre important de casos positius de Covid-19. L’empresa, enviada per la Generalitat a petició de l’Ajuntament, va actuar a la Llar-Residència per a Persones amb Discapacitat d’Esplugues i a la Clínica Nuestra Señora de Guadalupe.

Durant els darrers dies, els ajuntaments ha multiplicat les tasques de neteja i desinfecció dels municipis, amb especial atenció a l’exterior de les residències, les zones de major afluència de pas a la via pública i el mobiliari urbà.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here