L’Ajuntament de Sant Feliu no cedirà el seu romanent de tresoreria -de 2M d’euros- al Govern de l’Estat. La seva voluntat és invertir aquests estalvis en la reconstrucció social i econòmica de la ciutat.

L’alcaldessa de Sant Feliu, Lídia Muñoz, considera “un greu error” que l’aposta del Ministeri d’Hisenda sigui limitar el rol dels ajuntaments “a fer de financera de l’Estat”, quan l’actual conjuntura “requereix l’enfortiment de la seva autonomia i un finançament just”.

Muñoz creu que “ara és el moment de facilitar als governs locals la possibilitat de governar els seus recursos segons les necessitats dels ciutadans i ciutadanes, destinant-los a la reconstrucció social i a l’activació de l’economia per generar inversió, ocupació i no deixar ningú enrere”.

Aquest canvi passa per una modificació de la llei d’Estabilitat Pressupostària del PP que, segons Muñoz, “erosiona la facultat dels ajuntaments d’incidir en la transformació de les seves ciutats, vulnera la seva autonomia i segresta les hisendes locals”.

Cal derogar aquesta norma i aconseguir que els ajuntaments puguin fer ús d’uns recursos acumulats “gràcies al rigor i la solvència del municipalisme en els últims anys”, ha sentenciat l’alcaldessa.

No obstant, la voluntat del govern de Sant Feliu és poder utilitzar ara aquests diners del romanent de tresoreria per a fer front a les conseqüències de la crisi provocada pel coronavirus, sense vulnerar la Llei d’Estabilitat pressupostària que, com recalca l’alcaldessa, “és el veritable problema per al finançament dels municipis”.

Font: Aj. Sant Feliu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here