• El Banc de Sang i Teixits, en col·laboració amb L’Ajuntament de Molins de Rei, prepara una campanya de donació durant el mes d’agost.

 Durant els dies 12 i 17 d’agost es podrà donar sang a la Federació Obrera de 10 a 14 i de 17 a 21 hores. Aquesta iniciativa s’emmarca en la campanya estiuenca organitzada pel Banc de Sang i Teixits per intentar pal·liar la baixada de reserves. S’estima que durant les vacances les donacions baixen fins un 30% per canvi d’hàbits. Aquest any, a més, les necessitats de sang són més elevades de l’habitual degut a la represa d’operacions ajornades durant la pandèmia. Actualment, s’estima que el banc disposa de reserves per als propers 8 dies, quan el nivell òptim és de 10.

Per anar a donar sang, s’hi haurà de reservar hora a donarsang.gencat.cati seguir les indicacions elaborades per a aquesta finalitat.La campanya d’estiu proposa als ciutadans el repte d’aconseguir que 10 persones del seu entorn donin sang al juliol i l’agost. A més de donar sang, qualsevol persona pot utilitzar el ‘Multiplicador’, una eina que permet crear un enllaç propi per a compartir amb amics i familiars i animar-los a reservar hora per donar sang.

Des del web donarsang.gencat.cat/multiplicates pot crear la imatge i l’enllaç i compartir-lo directament per WhatsApp o xarxes socials. A més, cada cop que algú reservi hora a través de l’enllaç creat per cada donant, aquest rebrà un correu electrònic on se l’avisarà que s’ha sumat una nova donació al repte.

El Banc de Sang calcula que fins a finals d’agost, els hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per atendre tots els malalts i accidentats. Per això, l’Ajuntament de Molins de Rei fa una crida a tothom qui pugui donar sang per tal que la campanya sigui tot un èxit.

Font: Aj. Molins de Rei

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here