Durant la trobada del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Baix Llobregat, el municipi també demanava emprar els fons europeus per a la reactivació econòmica en potenciar el transport públic

El passat dijous es reunia el Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Baix Llobregat convocat pel Consell Comarcal i Sant Climent de Llobregat, a través de la presència del seu alcalde, Isidre Sierra, tornava a incidir en la necessitat de millorar les infraestructures d’ENDESA a la comarca. En concret, Sierra exposava la necessitat de que la Generalitat de Catalunya analitzi sobre el territori quins són els problemes que presenta la xarxa de distribució i que ha provocat seriosos problemes de subministrament com els que es registraven durant el temporal Glòria. Així, es demanava que la Direcció General d’Energia, Seguretat Industrial i Seguretat Minera se sumi a les reclamacions que al llarg dels darrers mesos han elevat a la companyia elèctrica els municipis del Baix Llobregat afectats.

També destacava, pel que fa a les reivindicacions en matèria de serveis de la població, la  presentació inicial del projecte Estudi de millora del transport públic per carretera als municipis de la comarca, amb la presència del director General de Transports i Mobilitat de la Generalitat, David Saldoni, i del Director de l’Àrea de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Joan Maria Bigas. Ambdues administracions competents en el desenvolupament del transport públic, anunciaven un estudi que establirà les necessitats al territori. Des de Sant Climent, s’exposava la proposta d’emprar una part dels fons europeus per a la reactivació econòmica davant de la COVID-19 en la millora del transport públic a la comarca ja que aquesta inversió s’emmarca en un dels àmbits prioritaris promoguts des d’Europa com és la lluita contra el canvi climàtic.

Finalment cal destacar que la trobada d’alcaldes i alcaldesses també ha estat el marc en el qual s’ha exposat el balanç dels cent primers dies del Pacte del Baix Llobregat per un nou impuls social i econòmic.

Font: Aj. Sant Climent

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here