El Consell Comarcal organitza el desè Fòrum Comarcal de la Mobilitat del Baix Llobregat. Sota el lema Moure’ns al Futur, i en un format de sessions virtuals, que tindran lloc del dilluns 23 al divendres 27 de novembre, el fòrum esdevindrà un punt de trobada i reflexió on es parlarà d’idees, propostes i experiències per aconseguir una mobilitat més saludable, sostenible, centrada en les persones i adaptada als nous reptes.

 

El confinament i la necessitat d’adoptar mesures extraordinàries per reduir la interacció social, ha provocat un canvi en la manera d’executar les nostres tasques habituals: treballar, educació, comprar, cultura, oci i família. I aquest canvi està tenint un fort impacte en la mobilitat de les persones.

Els desplaçaments personals derivats d’aquestes activitats s’han reduït i hem canviat la manera com els fem. I és aquí on neix un nou paradigma de mobilitat, que ja era incipient, i que s’ha accelerat: priorització de modus de transport individual com pot ser cotxe, bicicleta, patinet o a peu per a totes les gestions diàries que fem; augment del repartiment de mercaderies a domicilis; reducció dels desplaçaments laborals; major conscienciació de realitzar una mobilitat segura, saludable i sostenible.

El Fòrum de la Mobilitat “Moure’ns al Futur” vol donar a conèixer aquests nous escenaris, per obtenir una visió més àmplia del que ja està passant, que puguem comptar amb més informació i que, al cap i a la fi, ens faciliti poder prendre les millors decisions en matèria de mobilitat dels nostres municipis. Comptarem amb persones que ens poden aportar expertesa i experiència, i que ens ajudaran a Moure’ns al futur.

El Baix Llobregat, pel seu pes econòmic i social de primer nivell i per la seva situació, té una importància cabdal en la mobilitat pel que fa a Catalunya, i per això des del Consell Comarcal es vol debatre per fer sentir la veu de la comarca en l’àmbit de la mobilitat del futur.

Font: CCBLL

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here