[dropcap color=”#336600 ” font=”arial”]E[/dropcap]n una data tant assenyalada com el 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, com no podia ser d’altra manera, elBaix.cat us ofereix recomanacions de llibres per a llegir i regalar.

El volum d’informació sobre llibres bestseller, últimes publicacions, etc; és ingent. Nosaltres hem volgut donar a les nostres recomanacions un toc comarcal i atemporal, seguint l’esperit d’elBaix.cat.

Així doncs, us oferim recomanacions de llibres escrits per gent de la nostra comarca, del Baix Llobregat, perquè…un bon llibre mai passa de moda oi?

[level-premium]

TRIOMF DEL PRESENT (Francesc Parcerisas)

Poeta, traductor i crític literari de la nostra comarca, Parcerisas va esdevenir molt conegut per la seva famosa traducció d’El Senyor dels Anells de JRR Tolkien. L’any 1992 Triomf del present, recull de la seva obra poètica, rebé el premi Lletra d’Or.

HEKA. Un viatge màgic a Egipte (Núria Pradas)

heka
Portada de Heka, de Núria Pradas

En Víctor veurà la seva vida trasbalsada amb la troballa d’un escarabat verd que el transportarà a l’Antic Egipte. Allí coneixerà un noi cridat a ser el nou Faraó de les Dues Terres, Tutmosis. La prolífica autora afincada a Sant Esteve Sesrovires, Núria Pradas, s’apropa a la novel·la històrica amb aquest primer llibre, que forma part d’una trilogia del que ja podem trobar el 2n volum, Raido. El 3r veurà la llum a finals d’any.

 LA REVOLTA DELS AVIS (Ignasi Riera)

Amb el seu optimisme habitual, Ignasi Riera ens parla de com assumir amb tranquil•litat la condició d’avi i ens dóna un munt de consells per afrontar amb garanties de supervivència aquesta tendra experiència.

ARPEGIS. HAIKÚS (Joana Raspall)

El poeta, traductor, dramaturg, assagista, actor i director escènic català Feliu Formosa, va escriure la següent apreciació al pròleg d’ Arpegis. Haikús: “En rebre els cent seixanta haikús que componen el present llibre, comprovo que, dins una tradició poètica on Joana Raspall s’insereix, l’autora santfeliuenca mereix un reconeixement que potser fins ara no ha tingut.”

REPÚBLICA, GUERRA CIVIL I POSTGUERRA A COLLBATÓ 1931-1941 (Antoni Lardín)

Com eren lesles nostres viles durant els anys d’intensos canvis polítics i socials que van del 1931 al 1941? A aquesta pregunta vol donar resposta aquesta obra d’Antoni Lardín, historiador collbatoní, editada per l’Associació Cultural del Montserrat.

guerra-civil
Imatge de la Guerra Civil a Barcelona, 1936. Foto: Web de l’Ajuntament de Collbató

TEORIA DEL SILENCI ( Maria Cinta Montagut)

Poeta nascuda a Madrid i resident a Sant Just Desvern. És professora de literatura, crítica literària i traductora ocasional, sobretot del italià i del francès. És autora de nombrosos articles literaris sobre la dona en la poesia i la història de la música i els seus poemes s’han traduït al francès i s’han publicat en importants publicacions espanyoles i d’arreu del món.

MISTERIOSAMENT FELIÇ (Joan Margarit)

El conegut poeta Joan Margarit s’enfronta amb ‘realisme’ a la mort a ‘Misteriosament feliç’, posant sobre la taula l’estat de les coses per treure la màxima alegria d’aquest final inexorable.

PARAULES EMMETZINADES (Maite Carranza)paraules emmetzinades
Carranza va decidir parlar als adolescents, d’un tema tant difícil i controvertit com els abusos sexuals a menors, a través d’un llibre en què tracta el cas d’una noia de 15 anys raptada durant quatre anys. El seu valent plantejament va obtenir reconeixements com els premis Edebé, Serra d’Or i el Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil del Ministeri de Cultura.
BARCELONA ZONA CERO (Luis Campo Vidal)

Novel·la trepidant que es centra en un cas d’especulació urbanística a gran escala en el districte de Ciutat Vella al que s’enfronta la Naima Dati, regidora barcelonina d’origen magrebí, que contracta a la detectiu Alexia Hurtado perquè la ajudi a entendre el que està passant al seu districte.

PARA QUE NUNCA AMANEZCA (Empar Fernández)

Narra una depenent història d’amor entre dues persones des la joventut fins a la vellesa. Una historia de dues vides que han patit manca d’afecte i que viuen un amor, molt dependent, des de l’adolescència fins a la vellesa. Aquest és el relat de l’escriptora Empar Fernández, de Cornellà a la seva segona novel·la.

[/level-premium]

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here