[dropcap color=”#336600 ” font=”arial”]E[/dropcap]l Baix Llobregat s’engalana per Sant Jordi. Aquesta festa, que ha esdevingut un símbol de la reivindicació de la cultura i la llengua catalanes, està fortament arrelada  a la nostra comarca.

Com podeu veure a l’agenda, les poblacions del Baix Llobregat desenvolupen una activitat frenètica durant aquesta Diada i els dies que la envolten.

No hi ha població sense paradetes on es venguin llibres i roses, les associacions de comerciants celebren concursos i promocions, i es fan lectures de poesia, concerts, dansa i activitats per la canalla.

Malgrat TOTES les activitats son interessants i valen molt la pena, us volem recomanar 3 activitats que per la seva originalitat han despertat de manera especial l’interès d’elBaix.cat:

museu-sant-boi
Escriba romà del Museu de Sant Boi de Llobregat

El museu de Sant Boi de Llobregat celebra el Sant Jordi d’una manera molt especial. Abril és més de llibres i escriptors, de paraules, d’històries i de lletres, per això, la Diada de Sant Jordi, el museu  us proposar fer d’escriptors llatins i escriure amb un sytlus i una tabella cerata. A més, es mostrarà  una reproducció de la primera inscripció que es va trobar a Sant Boi en una gerra, i es realitzaran moltes altres activitats interessants. Voleu passar un Sant Jordi a la romana? El 23 d’abril, dia de Sant Jordi, a les 11 hores a la Plaça de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat. I si us quedeu amb ganes de més, el dia 29 d’abril  a les 11:30 hores a Can Barraquer (Carrer del Pont,7 Sant Boi de Llobregat), podeu tornar a fer un salt en el temps, aquest cop  de 9.000 anys,  per aprendre a escriure com ho feien els sumeris amb tauletes de fang,  entendre els jeroglífics dels egipcis i poder escriure com ho feien els faraons. Per les activitats i tallers familiars com aquesta última, el preu de està inclòs en l’entrada al Museu. Cal fer reserva prèvia.

El Gran Espectacle Musical LA LLEGENDA DE SANT JORDI, que organitza l’Esbart Vila d’Esplugues, tindrà lloc el dissabte 28 d’abril, a les 20:30 hores, al Parc Pou d’En Fèlix d’Esplugues de Llobregat. A l’espectacle d’aquest any, que arriba a la seva 11a edició, s’ha programat una història farcida d’elements i personatges fantàstics que aniran apareixent en els moments menys esperats i que faran partícip al públic assistent. Un dels millors i més grans espectacles que es poden veure a Esplugues i a la comarca relacionats amb la Diada de Sant Jordi, que uneix sobre l’escenari a un centenar de dansaires de totes les edats.

Cartell STJ 2012
Foto: Esbart Vila d'Esplugues
la-cuina-roses
Foto: Associació Amics de les Roses

 

Les jornades gastronòmiques “La cuina de les roses” són una  iniciativa dels Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat. Amb l’objectiu de fomentar el coneixement d’aquesta flor, símbol de la ciutat, ens hem proposat organitzar aquestes jornades on professionals de la cuina santfeliuenca ens mostraran com preparar deliciosos plats amb uns ingredients poc habituals: la rosa i altres flors. Altres establiments locals ens presentaran productes elaborats amb aquesta flor. Els cuiners ens mostraran en directe com preparar els plats fets amb roses i d’altres flors. Els assistents a les jornades gastronòmiques tindran a la seva disposició fulletons amb les receptes. A més, tots els plats elaborats amb motiu de les jornades gastronòmiques “La cuina de les roses” es podran, posteriorment, tastar a Sant Feliu durant les Festes de Primavera, el segon cap de setmana de maig. Els restaurants participants en aquesta activitat inclouran en la carta els plats elaborats, les pastisseries vendran als seus establiments les postres presentades durant aquestes jornades i tothom podrà prendre un te amb roses. Les jornades tindran lloc els dies 27, 28 i 29 d’abril al restaurant pedagògic del Palau Falguera i diversos espais del Palau. L’entrada és lliure.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here