Malgrat l’escenari econòmic crític per a les llars d’infants municipals provocat per la retallada de les aportacions de la Generalitat, l’Ajuntament prioritza aquest servei bàsic i assumirà gran part d’aquesta retallada per reduir l’impacte sobre les quotes que paguen les famílies.

[dropcap color=”#336600 ” font=”arial”]L[/dropcap]’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) van consensuar el dia 20 d’abril una resolució a través de la qual, demanaven al Govern que mantingués els recursos necessaris per assegurar  el futur de les escoles bressol. En aquest sentit, instaven a la Generalitat a que dotés amb 1.600 euros la bestreta de 1.300 anunciada pel Departament d’Ensenyament per aquest curs i que mantingués aquesta quantitat per al proper, així com que no es fes efectiva la reducció de fins a 1.000 euros per plaça i any.

Les entitats van traslladar també la seva voluntat “de fer sostenible la provisió pública de serveis educatius d’infància mentre s’estableixi un marc estable de col·laboració i corresponsabilitat entre les administracions”. Les entitats municipalistes van alertar el Govern que si finalment redueix l’aportació als 1.000 euros, proposta que ha fet fins ara Ensenyament tot i que reconeix que no és definitiva, es “dificulta la viabilitat financera de bona part de les llars d’infants municipals del país”. Per això, van reclamar que es prioritzés el manteniment d’aquest servei perquè els ajuntaments puguin continuar oferint-lo.

La resolució insta al govern a dotar amb recursos “necessaris, suficients i correctes” d’acord amb la Llei d’Educació de Catalunya les escoles bressols municipals creades per acord parlamentari”.

En aquest sentit, les entitats impulsores van afirmar que va ser arran d’una iniciativa legislativa popular que es va acordar crear 30.000 noves places de llars d’infants de titularitat pública i que, per tant, “aquest servei educatiu és el producte d’un pacte legislatiu, reclamat per la societat”.

“Els ajuntaments han estat clau en el procés de creació d’aquestes places i de l’oferta educativa de proximitat. Les llars d’infants son un espai educatiu que atén tant les necessitats dels infants com de les famílies i la comunitat, ja que milloren la conciliació familia”, van voler remarcar l’ACM i la FMC.

En aquest context, els Consells Escolars de les Llars Municipals de Santa Coloma de Cervelló, han estat treballant les possibilitats de viabilitat d’aquest servei. Finalment, davant l’escenari econòmic que es planteja davant la retallada de la Generalitat i amb l’objectiu de mantenir la qualitat contrastada de les llars del municipi, s’ha acordat incrementar la quota en un 6,38 per cent, fet que implica un increment de 12 € al mes per a les famílies. El consistori municipal assumirà la resta de la despesa.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here