La moció d’ ICV-EUiA  era crítica amb el model turístic, social, cultural i ecològic qus suposa el macroprojecte

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”50″]E[/dropcap]l Parlament s’ha posicionat en contra de rebutjar el projecte d’Eurovegas gràcies als vots de CiU, PP, PSC, C’s, i Joan Laporta. La moció presentada per ICV-EUiA demanava que la cambra catalana rebutgés frontalment Eurovegas per ser un projecte “que no aporta res positiu pel país”.

La coalició ecosocialista ha mostrat, des que es va conèixer la proposta, el seu rebuig frontal a la construcció d’Eurovegas i al model que suposa. Aquest rebuig ha estat liderat en gran part per l’alcalde del Prat de Llobregat, localitat directament afectada pel projecte. Lluís Tejedor considerava en unes declaracions el mes passat, que Eurovegas “és la destrucció del model de ciutat pel qual hem treballat”.

L’argument principal d’aquells que han votat en contra de la moció s’ha basat en la necessitat d’estudiar les inversions que proposa el magnat nord-americà Sheldon Adleson per decidir si són positives per a Catalunya, tant pel que fa a la generació de llocs de treball com per l’impuls al sector turístic. Els ecosocialistes han rebut el suport d’ERC i de SI, que han criticat el model turístic basat en els macrocasinos.

Segons ICV-EUiA, el projecte d’Eurovegas és “desmesurat, deconnectat del context social del país i es basa en l’especulació urbanística i financera”, i porta associat “l’augment del blanqueig de capitals, la prostitució, la ludopatia i les màfies”. A més, “causaria greus problemes ambientals sobre els espais del Delta del Llobregat”.

Arguments que han compartit els diputats d’ERC i de SI, mentre que PSC i C’s han defensat l’estudi del projecte i han reivindicat el compliment de la legalitat vigent en cas que Eurovegas tiri endavant.

CiU i PP han demanat confiança en les negociacions que està duent a terme el Govern amb l’empresa promotora. Els populars fins i tot han arribat a criticar l’actitud contrària al projecte d’ICV-EUiA, perquè “està posant en perill que Eurovegas s’instal·li a Catalunya”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here