Maragall confirma a elBaix.cat el seu “rebuig al projecte Adelson-Eurovegas”, fet que el va portar a votar a favor de la moció presentada per ICV-EUiA

elBaix.cat ha pogut saber que el diputat socialista Ernest Maragall, exconseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, va votar al darrer Ple del Parlament, que va tenir lloc dijous 26 d’abril, a favor del punt primer de la moció presentada pel Grup d’ICV-EUiA, que rebutjava la instal·lació d’Eurovegas al Baix Llobregat.

El diputat del PSC trencava així la disciplina de vot del seu grup parlamentari, que va votar en contra d’aquest punt de la moció, conjuntament amb CIU i PP.

El mateix Ernest Maragall ha confirmat a elBaix.cat el seu vot favorable al primer a punt de la moció presentada pel grup ecosocialista, en la qual s’instava al Govern de la Generalitat a rebutjar el projecte d’Eurovegas. Així doncs, enlloc de votar negativament com va fer el grup socialista, el diputat del PSC va decidir trencar la disciplina de vot i donar suport a la moció d’ICV-EUiA.

En declaracions a elBaix.cat Maragall ha afirmat que “el vot favorable en el punt 1 de la moció expressa la meva coincidència en el rebuig del projecte Adelson-Eurovegas, tot i que la lletra d’algun paràgraf em semblava discutible.”

La ruptura de la disciplina de vot del diputat socialista pot ser deguda al seu progressiu distanciament de la direcció del PSC, però també als problemes que està provocant Eurovegas dins els partits que no s’oposen al projecte. El mateix dia de la votació al Parlament, el grup municipal de CIU a l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat votava conjuntament amb el grup d’ICV-EUiA, amb qui comparteix govern municipal, una moció contrària al macroprojecte.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here