ERC, SI i diversos col·lectius recolzen aquesta campanya contra el pagament dels peatges a les autopistes catalanes, que avui hauria de tenir un major seguiment, a instàncies dels organitzadors.

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]questa campanya, que s’ha popularitzat principalment mitjançant les xarxes socials, és una protesta davant l’alt número de peatges de pagament que hi ha a Catalunya, respecte la resta de l’Estat. La campanya doncs, anima als conductors a negar-se a pagar aquests peatges malgrat el risc de ser sancionats.

El debat obert sobre la legalitat de sancionar els conductors que es neguin a pagar els peatges no té lloc per als especialistes en mobilitat. El Goven ja va advertir que no pagar seria sancionat amb una multa de fins a 100 euros, i segons Alfons Perona, advocat, professor i consultor en seguretat, la llei és clara, i si un conductor es nega a pagar un peatge pot ser sancionat amb una multa d’aquesta quantitat.

No obstant, ERC i SI han declarat que prestaran ajuda jurídica als conductors que ho demanin, i a la pàgina web d’ERC es pot trobar fins i tot un correu electrònic al que adreçar-se.

Mentrestant, el partit socialista culpa el Govern de la protesta contra els peatges perquè “carrega als treballadors l’augment de tarifes”. El secretari d’organització del PSC, Daniel Fernández, en declaracions a l’ACN, diu que l’executiu de Mas fa “un ridícul irresponsable” en la gestió de la polèmica.

Enmig d’aquesta polèmica, s’han aixecat algunes veus que critiquen la ideoneitat del dia escollit, per dur a terme la campanya massiva. ICV considera desencertat fer coincidir les mobilitzacions contra el pagament dels peatges amb les de l’1 de maig.

Pel que fa a la comarca del Baix Llobregat, el gran punt de movilització és el Peatge de Martorell.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here