El dispositiu policial per la cimera del Banc Central Europeu, custodia l’arribada de les autoritats des de l’aeroport del Prat fins a l’hotel Arts. La Guàrdia Civil, que ja s’ha desplegat per Barcelona, rodeja tots els accessos a l’hotel

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Departament d’Interior ha mobilitzat uns 4.500 efectius dels Mossos d’Esquadra, mentre que el Ministeri de l’Interior hi ha sumat 3.500 agents més, superant així la previsió inicial d’uns 2.000. Amb aquest elevat número d’agents, tant la Generalitat com el govern espanyol volen blindar la capital catalana durant la celebració de la cimera, que s’inicia avui. Hi ha dos centres de coordinació, els Mossos d’Esquadra s’ocuparan de la seguretat al carrer i la policia espanyola de la vigilància del perímetre on es celebra la cimera.

La primera fase del dispositiu de seguretat previst per a la cimera del Banc Central Europeu que acull Barcelona s’ha iniciat aquest dimecres al matí amb un fort desplegament d’efectius dels Mossos d’Esquadra que custodien els accessos a la ciutat, sobretot des de l’aeroport del Prat fins a l’hotel Arts. En la policia catalana recau la responsabilitat de garantir la mobilitat de les autoritats que participen a la reunió i en la policia estatal la de blindar l’hotel, a on presumiblement s’allotgen. A les portes d’aquest recinte hi ha furgons de CNP des de primera hora del matí, agents que inspeccionen la part inferior dels vehicles que pretenen accedir al pàrquing i gossos per detectar possibles explosius.

Millo PPC
Enric Millo, Portaveu del Partit Popular de Catalunya

El Partit Popular de Catalunya veu en la celebració de la cimera del BCE una oportunitat perquè Barcelona pugui demostrar que a la ciutat “no hi ha barra lliure pels actes violents cada cop que hi ha una concentració important”. Amb aquesta valoració, el portaveu dels populars, Enric Millo, ha volgut remarcar que, a diferència del que assegura que passa ara, la imatge anterior de la capital catalana estava tocada fins al punt que els possibles aldarulls “havien justificat l’anulació d’esdeveniments de caràcter important”.

“És fonamental que es pugui projectar una imatge seriosa i de rigor a tot el món, i que es trenqui de manera definitiva la imatge que hem anat acumulant de Barcelona”, ha dit Millo.

El popular també ha considerat que, precisament per aconseguir canviar aquest estigma que atribueix a Barcelona, “és necessari el desplegament de dispositius de seguretat per garantir que la cimera es pugui fer amb totes les garanties”. Millo, a més, ha qualificat de “molt positiu” que la capital catalana aculli la cimera del BCE, “especialment en moments de crisi profunda i de tensions a la UE”.

Pel que fa al  PSC, el seu primer secretari Pere Navarro, ha cridat aquest dimecres el Banc Central Europeu a impulsar el creixement econòmic i no només concentrar-se en controlar la inflació i altres qüestions comptables. Al seu parer, cal actuar ja al marge de qui guanyi les eleccions franceses.

“Ha de ser un banc central que actuï no només controlant la inflació i determinades qüestions monetàries, sinó que ajudi especialment al desenvolupament i al creixement econòmic”, ha considerat en declaracions als mitjans.

En relació al dispositiu policial, Navarro  ha reclamat que els Mossos d’Esquadra treballin per evitar els actes violents tots els dies, i no únicament quan hi ha grans actes a Catalunya.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here