Una seixantena de persones, membres de la direcció comarcal d’ICV, i de les diverses direccions locals de la comarca, han assistit a la reunió que ha dirigit Joan Herrera, Secretari General de la formació ecosocialista, a Sant Feliu de Llobregat

herrera i funes
El Secretari General d'ICV, Joan Herrera, i el President Comarcal d'ICV, Arnau Funes.

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]questa trobada ha estat el tret de sortida del procés assembleari de la formació al Baix Llobregat, que culminarà en la propera Assemblea Nacional del partit. El Secretari General d’ICV, Joan Herrera, va voler remarcar a la reunió d’ahir a Sant Feliu de Llobregat, que el paper i les aportacions del Baix Llobregat en aquest procés assembleari, seran fonamentals.

Per Herrera, “per una comarca com el Baix Llobregat, que patirà molt els propers anys, com el país, o inclús una mica més, el més important és definir quines son les línies a seguir, sobretot quan estem governant, com és el cas de molts municipis del Baix, en els que ICV ostenta l’alcaldia o forma part del govern municipal”

El Secretari General d’ICV va valorar la actual situació de crisi afirmant que “és un escenari molt complicat, però també és un escenari d’oportunitats. Si fins fa uns mesos el que ens deien des dels poders econòmics que calia fer, s’entenia com una cosa inevitable; ara, el que s’està demostrant és que aquestes polítiques son inutils. Nosaltres hem de donar una alternativa, i ara tenim la oportunitat de que les nostres propostes siguin més escoltades que mai”.

La reunió també va comptar amb la presència dels alcaldes del Prat i Sant Feliu -Lluís Tejedor i Jordi Sanjosé respectivament – i el diputat santfeliuenc d’ICV al Parlament, Jaume Bosch. Per el President comarcal de la formació, Arnau Funes “s’ha produït un canvi substancial, i ara la gent vol parlar de política. Hem d’intentar que el màxim de persones participin en el debat assembleari, tant de dins del partit, com de fora”.

Per a Funes, el més important d’aquest procés, és que la gent vegi a ICV com un “projecte útil per generar alternatives”.

Així doncs, el propers 9,10 i 11 de novembre, ICV celebrarà la seva Assemblea Nacional. Segons fonts d’ICV, l’actual situació econòmica i política a Catalunya, a l’Estat espanyol i a Europa, fa més necessari que mai que la propera Assemblea Nacional de la formació ecosocialista  sigui fruit d’un procés obert a la societat i participatiu, on els adherits i les adherides i els amics i les amigues d’ICV, hi tinguin un paper molt rellevant.

Per als organitzadors, aquesta Assemblea ha de ser una oportunitat per debatre com es fa front a la crisi des de l’esquerra i com s’impulsa l’alternativa a la dreta: a les polítiques de retallades de drets i de benestar, de centralisme, i que ja es fa sentir amb veu pròpia al carrer i a les institucions. La voluntat de la formació és fer aquest procés junt amb la gent d’ICV i també amb la qui comparteix aquests mateixos objectius des de les places, des de plataformes i associacions, des de l’activisme a la xarxa i a les entitats.

Per això han volgut capgirar el procés: la 10a Assemblea Nacional d’ICV s’anomena “Assemblea Oberta” perquè volen que hi participi tothom en un procés de baix a d’alt, des de la mateixa elaboració dels documents. Es proposen quatre eixos de debat, per a que entre totes les persones que hi vulguin participar, es vagin omplint de contingut.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here