El President de la Generalitat  ha fet aquestes declaracions en el marc de la celebració del 25è aniversari de l’Escola de Formació Professional Antoni Algueró, de Sant Just Desvern

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]n la seva visita a l’escola de formació professional especialitzada en la indústria gràfica Antoni Algueró de Sant Just Desvern, que aquest dilluns ha celebrat el seu 25è aniversari, Mas ha reiterat que cal apostar per la formació professional dual, és a dir que combini una educació teòrica amb una de pràctica al món de l’empresa. Aquest és el tipus de FP que tenen països europeus que pateixen menys la crisi com Alemanya, ha recordat Mas.

I a la ‘e’ d’educació el president ha afegit la ‘e’ d’empresa: Mas ha defensat que cal que a Catalunya hi hagi un teixit més dens d’empreses exportadores al sector industrial. Un sector que segueix sent important per a l’economia catalana, ha subratllat el president. Només garantint una bona educació i la supervivència de les empreses exportadores, ha assenyalat Mas, es podrà mirar d’aconseguir que els ciutadans catalans, especialment els joves, puguin confiar en tenir una feina i poder-hi progressar.

L’Escola de Formació Professional Antoni Algueró té per objecte la formació professional i empresarial dins de l’àmbit de les Indústries Gràfiques, a totes i cadascuna de les seves especialitats i qualificacions, per poder donar resposta a les necessitats i demandes del sector a cada moment.

El President, ha parlat també del resultat de les eleccions franceses i del futur d’Europa, després que ahir es confirmés el canvi al capdavant de la República Francesa, que passa a ser presidida per el líder socialista François Hollande, després de 17 anys de governs de dretes, els últims 5 dels quals, dirigida per Nicolas Sarcozy.

“La dicotomia entre polítiques d’austeritat o de creixement és un error: les dues són compatibles, i tant de bo les eleccions franceses i el nou president ajudin en aquest missatge “, ha dit Mas. Un missatge que “des d’una òptica catalana ens convé molt”, ha considerat. En aquest sentit, ha recordat que Catalunya apareix com a “capdavantera” en polítiques d’austeritat i, per tant, ara està legitimada a reclamar a Europa que ajudi els seus membres a “créixer econòmicament” i “a que la gent pugui tenir la confiança que tindrà una feina”.

Mas no ha donat per fet, però, que la victòria del socialista a les eleccions presidencials d’aquest diumenge a França suposin automàticament un canvi de rumb en les polítiques europees, però ha defensat que “ens interessa que el model europeu evolucioni”. “Sense abandonar les polítiques de no estirar més el braç que la màniga i de no viure només a crèdit”, ha sostingut Mas, cal combinar aquesta estratègia d’austeritat “amb fer polítiques que ajudin a fer créixer l’economia”.

I en aquest sentit el President ha defensat que Catalunya està legitimada per reclamar aquest canvi de rumb a la UE. “En aquest moment que apareixem com a capdavanters de les polítiques de no estirar més el braç que la màniga també hem de llançar aquest missatge a Europa”, ha considerat Mas, i ha formulat el següent missatge a la UE: “Ens podeu exigir austeritat i ja la complirem, però a més a més heu d’ajudar a que Europa pugui tenir esperança i pugui créixer econòmicament i a que la gent pugui tenir la confiança que tindrà una feina el més estable possible i a més a més amb capacitat de progressar”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here