Ahir es va celebrar la 26a edició de la Festa Esplai, que va reunir a milers d’infants, joves, monitors i monitores i pares i mares al Prat de Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]l Parc Nou del Prat de Llobregat va ser ahir l’escenari de la Festa Esplai, la gran festa anual de l’educació en el lleure amb la qual la Fundació Catalana de l’Esplai mostra a la societat la tasca d’educació en valors que realitza al llarg de l’any.

La Festa ha servit també per donar el tret de sortida a la campanya d’activitats i beques ‘Un estiu per a tothom!’, que dóna facilitat a les famílies per accedir a les prop de 450 colònies, casals, rutes, campaments i camps de treball que la Fundació Catalana de l’Esplai i les entitats que aplega preparen per al proper estiu. La Fundació renova, així, el seu compromís amb les famílies afectades per la crisi i ofereix beques per a colònies al juliol i estades per a famílies a l’agost.

En aquest sentit, la Fundació Catalana de l’Esplai fa una crida a les famílies que ho necessitin per a que demanin una beca a través del web www.esplai.org o trucant al 902 10 40 30. Alhora, demana a empreses, administracions i particulars que col·laborin amb la campanya aportant fons. Des de 2009 la Fundació Catalana de l’Esplai ha atorgat més de 3.000 beques.

Enguany la Fundació ha detectat que, a més de les colònies de juliol, les famílies ho tenen cada cop més difícil per sortir de vacances amb els fills durant el mes d’agost. Per aquest motiu, i per primer cop, des de la Fundació Catalana de l’Esplai s’oferiran les seves 26 cases de colònies, albergs i terrenys d’acampada, perquè les famílies puguin gaudir d’estades de lleure i educació ambiental de la màxima qualitat. En total s’oferiran més de 8.840 estades d’una setmana a pensió completa a un preu social (per exemple: set dies, pensió completa, per a una parella amb dos fills petits els costarà des de 443,10€). A més, el 5% del que paguin les famílies per aquestes estades es destinarà a la campanya de beques per a colònies.

La Fundació Catalana de l’Esplai és una iniciativa sense afany de lucre que té per missió “educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora”. Aplega 60 centres d’esplai, amb prop de 14.000 infants i jove i 1.400 monitors i monitores. L’acció socioeducativa de la Fundació també s’estén a prop de 1.000 escoles.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here