L ’atur registrat augmenta a la comarca al mes d’abril, mentre a Catalunya torna a disminuir lleugerament

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap] finals d’abril, l’atur registrat al Baix Llobregat s’ha situat en 69.562 persones, i augmenta respecte el mes anterior en 130 (un 0,2%), fet que situa la comarca en una taxa d’atur registrat del  16,1%, lleugerament per sobre de la mitjana de les comarques de l’Àmbit territorial metropolità i del conjunt de Catalunya.

En termes interanuals el nombre de persones registrades a les oficines supera en 3.248 persones la dada del mateix mes de l’any passat.

L’augment de l’atur de l’abril s’ha donat només entre les dones (249 aturades més), ja que els  homes han disminuït la xifra d’aturats en 119 persones.

Les dones tenen una taxa d’atur superior a la masculina (17,2% davant el 15,1%) tot i que en xifres absolutes hi ha més homes registrats a les oficines de l’INEM  que no pas dones. Per grups d’edat, l’atur ha baixat en els col·lectius de menys de 45 anys i ha pujat en les persones de més edat. Per activitat econòmica, en relació amb el mes anterior l’atur puja més en persones que desenvolupaven tasques relacionades amb el comerç al detall, la construcció d’immobles o activitats de serveis a la persona.

El nombre d’aturats registrat a l’abril al conjunt de Catalunya va disminuir en 2.526 persones cosa que deixa la xifra total de desocupats en 635.721 persones, segons el Ministeri d’Ocupació. Tot i que la disminució ha estat molt lleugera, del -0,4%-, la reducció es produeix per segon mes consecutiu.

En el conjunt de l’estat espanyol, l’atur va disminuïr en 6.632 persones i es va tancar el mes amb 4.744.235 aturats.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here