Les 19es Jornades del Prat Solidari tenen com a objectiu sensibilitzar sobre la necessitat de refermar valors com la igualtat, la justicia social, la pau i els drets humans, la solidaritat i la cooperació

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]D[/dropcap]urant aquestes jornades es fan un seguit d’activitats de sensibilització que inclouen conferències, xerrades, presentacions, cinema, i com a cloenda final la Festa del Prat Solidari i el Comerç Just, que tindrà lloc el proper 19 de maig a la Plaça Catalunya i a l’entorn del Cèntric.

Aquestes jornades esdevenen, com cada any, un marc de participació de les entitats que integren la Comissió del Prat Solidari amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania del municipi sobre la situació de desigualtat que viuen alguns països en vies de desenvolupament i també exposar el paper que cadascun de nosaltres podem tenir per tal d’evitar situacions de risc.

“Al Prat entenem la solidaritat com una manera d’aconseguir que el nostre món sigui cada dia una mica millor, com un valor que ens mou a buscar l’equilibri entre rics i pobres, com una voluntat d’ajuda mútua i desinteressada. Volem comprometre encara més la ciutadania del Prat, el seu teixit associatiu, els seus col·lectius, perquè només així aconseguirem crear una veritable consciència crítica, que ens portarà a un desenvolupament social i econòmic més just dels pobles empobrits”, afirma Alba Bou, regidora de les Dones i Promoció Social de l’Ajuntament del Prat.

Les activitats es van iniciar el passat cap de setmana amb una marxa solidària pels espais naturals del riu Llobregat, diversos cinefòrums i presentacions de llibres i projectes de cooperació. Així, al al llarg de tota la setmana, diferents entitats i organitzacions del Prat realitzaran activitats com el Cine Club de la pel·lícula “Haevnen. En un mundo mejor” o la xerrada debat “Res no està escrit” amb la sociòloga Marina Subirats, entre d’altres.

Les Jornades El Prat Solidari culminaran el proper dissabte, dia 19, amb la Festa del Prat Solidari, del Comerç Just i de la Banca Ètica, en la qual hi haurà una fira d’entitats solidàries, difusió de projectes, venda de productes i activitats diverses a l’entorn dels valors de la solidaritat, la cooperació i el comerç just i responsable.

En el marc d’aquesta setmana de solidaritat, el Prat ha posat a la venta per 1€ unes pulseres solidàries. Tots els diners recaptats seran destinats a projectes solidaris adreçats a infants i adolescents del Prat. Les polseres estan a la venta durant tot el mes en diferents equipaments i comerços de la ciutat i també el mateix dia de la Festa.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here