Un dels centres ja ha guanyat 2.200 euros estalviant 47.000 kw i gairebé 10 tones d’emissions de CO2 en dos anys

Així ho estableix un conveni que els cinc centres han signat amb l’Ajuntament, que és qui paga aquestes factures i qui es quedarà amb l’altra meitat dels diners estalviats, i que intenta d’aquesta forma estimular l’estalvi als centres educatius.

Un d’ells, l’escola Benviure, ja ha participat en una prova pilot durant els darrers dos anys. I, en aquest període, ha estalviat 47.000 kW. Això li ha suposat ingressar 2.200 euros i ha permès estalviar 9.700 quilos en emissions a l’atmosfera de CO2, el gas causant de l’efecte hivernacle. L’escola Benviure va participar a mode de prova en el projecte europeu ‘Euronet 50/50’, que impulsa aquesta mena d’iniciatives.

Arrel d’aquesta primera experiència el consistori ha ofert a d’altres centres de primària de la ciutat la possibilitat d’acollir-se al projecte i ha signat un conveni amb cinc d’ells: les escoles Barrufet, Amat Verdú, Montbaig i Fernández Lara, a més de la concertada Pedagògium Cos.

Les escoles rebran la meitat del que estalviïn en la factura energètica, i l’Ajuntament, que és qui paga aquesta factura, es quedarà amb l’altra meitat.

Per facilitar l’estalvi, les escoles s’han compromès en el conveni a ensenyar els seus alumnes a estalviar i a constituir a cada centre un “equip energètic” responsable del projecte.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here