El passat diumenge, 23 de maig, es va celebrar a Collbató la vint-i-cinquena edició de la cursa de l’Alba. La competició recorria 24 quilòmetres amb un desnivell de mil metres, des de Collbató fins a Sant Jeroni, el cim més alt de la muntanya de Montserrat.

José Manuel Granadero, veí d’El Bruc, va ser el guanyador de la cursa de l’Alba, amb un temps d’1 hora 54 minuts i 34 segons’. En la categoria femenina, la corredora Susana Santos va ser la primera en creuar la meta, amb un registre de 2 hores 35 minuts i 31 segons.

Salvador Valls, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Collbató, diu que “un any més, s’ha demostrat que l’esport al medi natural està viu” i que l’elevada participació i recolzament a la XXV cursa de l’Alba ho demostra

Aquest any, han participat 430 corredors. “Un any més, s’ha demostrat que l’esport al medi natural està viu”, afirma Salvador Valls, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Collbató. “L’esport és un event social capaç d’aglutinar a més de cent cinquanta persones del municipi, que han col·laborat, han participat i han ajudat en l’organització de la cursa de l’Alba”, afegeix Valls, que diu que aquesta competició “és el principal event del nostre municipi”.

XXV Cursa de l'Alba a Collbató
Arribada de la XXV Cursa de l'Alba a Collbató. Foto: elBaix.cat

 

“Vint-i-cinc anys no es fan cada dia”, diu Antoni Sorribes, president de l’associació excursionista collbatonina ‘4000peus‘, que es dedica a organitzar activitats relacionades amb el senderisme i l’esport de muntanya, entre d’altres events. “Aquesta edició és una commemoració i, pel que fa a l’organització i la gestió, hem fet un esforç més gran que l’any passat”, afegeix Sorribes, que també ha format part del grup que s’encarregava dels preparatius de la I cursa Vertical a Collbató.

Per primer cop, s’ha celebrat la I cursa Vertical, que consistia en recórrer un quilòmetre amb un desnivell d’uns 300 metres positius el dia anterior a la XXV cursa de l’Alba

El dia anterior a la cursa de l’Alba, es va celebrar per primera vegada una prova que consistia en córrer un quilòmetre vertical. La sortida es va ubicar a la pista esportiva del municipi de Collbató i el recorregut va consistir en pujar per la canal de Fray Garí. El desnivell d’aquesta prova va ser de 300 metres positius.

Albert Vinyau va ser el vencedor de la I cursa Vertical, amb un temps de 14 minuts i 11 segons, seguit de Jordi Riera, que va córrer el quilómetre en 14 minuts i 57 segons. Marc Cantenys va ser el tercer en arribar, amb un regustre de 15 minuts i 34 segons.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here