La imposició de la nova reforma laboral

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]n el ple de l’Ajuntament del 30 de març el Grup Municipal d’Esquerra va presentar i defensar la moció en contra de la reforma laboral imposada pel Govern Espanyol:

La ineficàcia de la reforma laboral del 2010, que no ha estat capaç d’evitar més d’un milió de nous aturats, ens demostra que la mesura per a sortir de la crisi no es troba en una reforma que abarateixi el cost d’acomiadament sinó en dinamitzar l’economia i reactivar les nostres PIME, principals generadores d’ocupació del nostre país. La reforma laboral que convindria no és la que ha imposat el Govern del PP: aquesta afeblirà el país, rebaixarà els salaris, empobrirà així les classes treballadores i, en abaratir l’acomiadament i facilitar-lo, destruirà ocupació a curt termini. És una reforma que augmenta la conflictivitat laboral a l’empresa i deixa en situació d’indefensió jurídica els treballadors a l’hora de provar la improcedència d’un acomiadament o la modificació de les seves condicions laborals i salarials.

Quina és la reforma que volem a Esquerra?

  • Volem que les condicions de treball tinguin en compte la situació de l’empresa, per salvar el màxim de llocs de treball de forma negociada.
  • Volem que s’incentivi l’entrada i no la sortida del mercat laboral.
  • Volem incentius a la contractació que creïn ocupació fixa, i no rotació de treballadors bonificats.
  • Volem ajudes a les PIME que contractin aturats, i no només a les que contractin aturats amb prestació.
  • Volem igualtat per a les dones, i no que es retallin les bonificacions per la reincorporació després de la maternitat.
  • Volem continuïtat i formació, i no allargar els contractes precaris fins als 30 anys i abaratir l’acomiadament dels més grans de 50 anys.

Mercè Rocas i Montserrat Febrero, Grup Municipal d’ERC de Corbera de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here