L’Anuari Mèdia.cat, que recull 15 reportatges periodístics d’investigació, és una iniciativa de l’observatori crític Mèdia.cat i es presenta aquest vespre en un sopar-tertúlia organitzat per l’Ateneu Mulei

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]’Anuari Mèdia.cat, els silencis mediàtics de 2011, recull 15 reportatges en profunditat sobre diverses temàtiques silenciades pels mitjans de comunicació durant l’any passat. El projecte s’ha finançat a través de la plataforma de micro-mecenatge Verkami i es pot comprar en suport paper a les llibreries o bé descarregar-ne la versió digital del web de Mèdia.cat de forma gratuïta.

Als Països Catalans no existeix la censura, però això no vol dir que la llibertat d’informació estigui garantida. La censura, més enllà de la que apliquen els règims totalitaris i dictatorials, pren moltes i variades formes, i gairebé mai són òbvies. La forma més efectiva de censurar un tema és el silenci amb què la majoria de mitjans de comunciació de masses aborden determinades informacions incòmodes per l’statu quo. Per això pensem que és de vital importància assenyalar els temes que haurien d’haver estat notícia i no ho van ser”, assenyalen els impulsors de l’Anuari.

Alguns dels reportatges que conté l’anuari es centren en el patrimoni que la germana del Rei Joan Carles I té en una SICAV que no paga impostos, en els bancs catalans que financen i inverteixen en empreses de producció armamentística, en la falta de lleis a l’Estat Espanyol que regulin la transparència de l’activitat dels lobbys, en les pràctiques de discriminació sindical continuada per part de l’empresa automobilística Ford, en les raons que portarien a un 50% de catalans a votar “no” o abstindre’s en un referèndum per la independència o en les implicacions que suposarà la prohibició, per part de la Generalitat, del burca i el nicab als carrers, entre d’altres.

La presentació de l’Anuari Mèdia.cat, que tindrà un format de sopar-tertúlia, comptarà amb la presència de Roger Pala i Sergi Picazo, coordinadors de l’Anuari i es portarà terme avui a les 20.30 h al Restaurant Cal Dit (C/ Foment, 6) de Molins de Rei. L’acte està organitzat per l’Ateneu Mulei, amb la col·laboració de El Llaç, Ràdio Molins de Rei i Viu Molins de Rei.

L’Anuari Mèdia.cat és una iniciativa impulsada pel Grup de Periodistes Ramon Barnils amb el suport de la Fundació Escacc  i del màster “La Comunicació dels Conflictes Internacionals Armats i els Socials” de la UAB, així com del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here