Aquesta afirmació es basa en la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid sobre els terrenys d’Alcorcón on Madrid volia acollir Eurovegas, als que va qualificar de no urbanitzables

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a plataforma Aturem Eurovegas ha advertit al Govern que el terreny del Parc Agrari del Delta del Llobregat on s’ubicaria Eurovegas “és molt complex i difícilment pot ser resolt per una de les infralleis Òmnibus del Govern sense entrar en conflicte amb les directives comunitàries i la UE”.

En aquest sentit, creu que no es podrien modificar els usos urbanístics de la zona per construir-hi el macrocomplex sense vulnerar la normativa. I posa com a exemple la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid que torna al terreny convertit a sòl urbanitzable la seva qualificació de no urbanització, “una garrotada als intents de continuar amb el model del totxo”, segons la plataforma. El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha resolt favorablement la resolució que Ecologistes en Acció havia plantejat contra els acords adoptats al 2008 pel Consell de Govern de la Comunitat de Madrid, que convertien en sòl urbanitzable les 1.231 hectàrees situades al nord del terme municipal de la ciutat. Amb aquesta sentència, aquest terreny torna a la seva qualificació de no urbanitzable.

Segons la plataforma Aturem Eurovegas, la sentència suposa “un cop dur” a les intencions de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, d’oferir aquests terrenys al magnat Sheldon Adelson perquè executi Eurovegas.

En aquest sentit, espera que el Govern “tingui en compte el que li pot passar amb les seves pretensions” d’aspirar a acollir Eurovegas a Catalunya. A més, avisa que la situació urbanística dels terrenys del Parc Agrari del Delta del Llobregat “és molt més complicada que la que es planteja en els terrenys d’Alcorcón” ja que per poder modificar-la es requereix iniciar una tramitació “que pot ser llarga i que pot acabar sent anul·lada per alguna sentència com l’emesa pel Tribunal Superior de Justícia de Madrid”.

“Qualsevol govern que valori i apreciï el seu territori, i que tingui un projecte de futur, no pot pretendre situar un projecte d’aquestes característiques al seu país”, sentencia.

D’altra banda, celebra que el PSOE de Madrid hagi donat suport a la sentència. I apunta: “Ens agradaria poder manifestar la mateixa consonància amb el posicionament oficial dels grups municipals socialistes del Baix Llobregat, que es mantenen en una posició estratègicament ambigua, que sembla apropar-se més a objectius relacionats amb el tros del pastís que amb la preservació del territori i la qualitat de vida dels seus habitants”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here