L’Ajuntament posa en marxa una campanya per augmentar un 10% la recollida selectiva, els beneficis de la qual es destinaran a polítiques socials i educatives

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a recollida selectiva dels residus i el posterior reciclatge tenen múltiples beneficis. Un dels més evidents és el mediambiental. També té un valor econòmic molt important (com a exemple, l’estalvi que suposa reciclar una ampolla de vidre equival a tenir encesa una bombeta de 100 watts durant 4 hores). Però, Ajuntament d’Esplugues, a més, ha optat per donar-li un valor social al reciclatge.

Al juny, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny), es posarà en marxa una nova campanya informativa i de sensibilitzaó amb un objectiu específic: reduir almenys un 10% el volum de residus que la ciutadania diposita en el contenidor gris (de rebuig) i que, per tant, no es reciclen, amb l’objectiu d’incrementar la recollida selectiva de les fraccions de paper, cartró, envasos, vidre i matèria orgànica. Aquesta reducció suposaria un benefici econòmic per a l’Ajuntament, que es destinarà a polítiques socials i educatives.

Segons el primer tinent d’alcaldia, Enric Giner, “la gran quantitat d’escombraries de rebuig que es genera cada dia representa un problema, ja que els abocadors estan plens i la Generalitat penalitza tot el que no es recicla”.

Actualment, el cànon establert és de 12,4 euros per tona. “Si augmenta la quantitat de recollida selectiva, disminuirà tant el preu de gestió dels contenidors de rebuig com la penalització que paga l’Ajuntament”, afegeix.

Actuacions de la campanya

Per aconseguir l’objectiu d’augmentar la recollida selectiva, l’Ajuntament, amb la col·laboració de la Diputació i les empreses Ecoembes i Ecovidrio, posarà en marxa una àmplia campanya informativa, que s’estendrà al llarg d’un any. La campanya arrancarà el 3 de juny amb un punt informatiu a Mostra-Canvi, la fira comercial que tindrà lloc a la rambla Verge de la Mercè.

Durant els propers dotze mesos, es realitzaran xerrades a les associacions de veïns, així com actuacions informatives en escoles públiques i mercats municipals i s’editaran fullets i altres materials amb el lema Aquí reciclem. Per altra banda, s’instal·larà una carpa un dia de cada mes en un punt diferent de la ciutat (del qual s’informarà oportunament a cada número d’EL PONT) per poder arribar al màxim nombre de famílies. També hi haurà un número de telèfon d’atenció continuada. La campanya culminarà al maig de 2013, a Firesplugues.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here