Aquest cap de setmana, 9 i 10 de juny, els visitants podran viure en primera persona com era la vida quan Roma era un imperi i Sant Boi de Llobregat una vil·la

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]ls jardins de Can Torrents, l’espai termal romà i el Museu de Sant Boi acolliran demà i diumenge activitats, performances i tallers per aprendre vells costums i divertir-se experimentant en directe com era la vida dels romans. El dissabte 9 de juny les activitats es realitzaran en horari de tarda, de 17 a 21h, i el diumenge 10 de juny en horari de matí, d’11 a 14h.

Durant el cap de setmana els visitants podran sentir, viure i olorar diferents episodis històrics, com  la reconstrucció d’un campament romà o la venda d’esclaus dutes a terme per autèntics grups de reconstrucció històrica. També se celebraran tallers on els protagonistes seran les termes romanes i els mateixos visitants, que seran convidats a desenvolupar un paper molt actiu. Així, els participants podran aprendre a dibuixar  com ho feien els romans, a elaborar una antiga preparació alimentària d’època romana o a fer les plaques que duien penjades al coll els esclaus, entre d’altres.

Tot això, en el marc imcomparable del nou Museu de Sant Boi i de les termes romanes, que són les termes privades millor conservades de Catalunya.

Les diferents activitats giraran entorn l’esclavitud, per tal de mostrar als visitants que Roma va ser una societat marcada per la jerarquia social i que els esclaus formaven part d’aquest engranatge social. Aquesta iniciativa del Museu de Sant Boi es porta a terme amb la col·laboració de Kuam Um!, Evocati, Armillum i les biblioteques del municipi.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here