L’hospital deixa de fer 300 operacions per reformar uns quiròfans fets fa menys de dos anys i mig. El centre de Sant Joan Despí,  tancarà el proper dia 14 aquestes instal·lacions perquè el terra dels passadissos s’ha desenganxat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’hospital Moisès Broggi, un centre del Consorci Sanitari Integral (CSI) a Sant Joan Despí que dóna servei a 300.000 ciutadans d’aquesta i unes altres 10 ciutats del Baix Llobregat, deixarà de fer la segona quinzena de juny tres centenars d’operacions. Són les que es podrien haver fet en 10 quiròfans que hauran de tancar per sotmetre’s a una reforma: el terra del passadís a la zona esterilitzada s’ha desenganxat.

Entre el proper dia 14 i el 29 de juny només quedaran obert els dos quiròfans d’urgències. Això passa menys de dos anys i mig després que, el febrer del 2010, l’expresident José Montilla inaugurés el centre. Fer-lo va costar 113 milions d’euros. El terra dels passadissos de la zona esterilitzada on són els quiròfans d’aquest hospital estrenat fa menys de dos anys i mig s’ha desenganxat,  i per reparar-lo caldrà tancar els quiròfans, perquè és impossible mantenir-los oberts mentre es fan obres al costat.

En centre hospitalari Moisès Broggi té 12 quiròfans. Tancaran 10, i només funcionaran els dos d’urgències. Durant els quinze dies que durarà el tancament s’hi podrien haver fet 300 operacions que ara caldrà canviar de data o de lloc.

La meitat, unes 150, es realitzaran durant les mateixes dates però en un altre centre del CSI, l’Hospital General de l’Hospitalet. Les altres 150 es faran ja al Broggi, però els pacients hauran d’esperar al juliol per sotmetre’s a la intervenció que requereixin.

Fa temps que el centre havia detectat el desperfecte i que preveia la intervenció, han assegurat fonts de l’hospital.  Malgrat això, d’aquestes 300 operacions possibles, una cinquantena ja estaven inclús programades amb data. El centre ha hagut d’avisar a aquesta cinquantena de malalts que no es podran operar el dia que ho tenien previst.

L’hospital Moisès Broggi respon a una vella reivindicació del Baix Llobregat: hi ha metges que defensaven des dels anys setanta la construcció d’aquest centre, que va servir per descongestionar l’hospital de Bellvitge.

Després de dècades d’espera, finalment el Broggi, amb 46.127 metres quadrats, va ser inaugurat el febrer del 2010 i dóna servei a Cornellà, Sant Joan Despí, Sant Feliu, Esplugues, Sant Just , Molins de Rei, Cervelló, Corbera, la Palma de Cervelló, el Papiol i Vallirana.

 

Font fotografia: pàgina web municipals de Sant Joan Despí  http://www.sjdespi.com/

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here