Els guanyadors de la IV edició dels Premis de la Música Independent es decidiran per votació popular i es coneixeran el 21 de juny, Dia Europeu de la Música

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]D[/dropcap]ues de les darreres produccions discogràfiques editades per Contrabaix l’any 2011, “En la imaginación“, el disc de revisitació dels clàssics de la música cubana a càrrec de Sílvia Pérez Cruz i Javier Colina Trío, i”Baladas“, el nou treball del saxofonista valencià Perico Sambeat amb temes melòdics de grans estàndars llatins, hispans i nord-americans, han estat nominats en la categoria de “Millor àlbum de jazz i músiques contemporànies” en la IV edició dels Premis de la Música Independent.

Aquests premis, convocats per l’associació de productores fonogràfiques més importants del país (UFI – Unión Fonográfica Independiente), reconeixen la creació i qualitat artística de les produccions independents realitzades arreu de l’Estat espanyol, amb l’objectiu de reconéixer l’activitat musical independent, promoure la diversitat cultural i apropar la música i els nous talents al públic nacional i internacional.

Cal tenir present que el 80% de les novetats publicades a Espanya són llançaments de companyies independents o d’artistes autoeditats.

En la imaginaciónEn la imaginación”, de Javier Colina Trío i Silvia Pérez Cruz és una revisió de clàssics de la música cubana, seleccionats i arreglats pel contrabaixista de Navarra. Al seu talent se suma Albert Sanz al piano i Marc Miralta a la batería, amb la col·laboració especial de Perico Sambeat al saxo. Javier Colina està considerat un dels millors i més celebrat contrabaixistes actuals i Sílvia Pérez Cruz és reconeguda com una de las veus més importants que ha donat la música popular catalana  en els darrers anys.

BaladasBaladas“, de Perico Sambeat, és una revisió lírica d’estàndars del jazz americans, cubans i espanyols presents en la memòria popular. El saxofonista valencià, reconegut com un dels més importants músics del jazz español, acumula una notable trajectòria discogràfica i escènica amb una vintena de discos com a líder i prop d’un centenar com acompanyant.

Un divers jurat composat per prop de 100 prescriptors i professionals del sector, que han col·laborat de forma desinteressada amb la IV edició dels Premis de la Música Independent, ha elaborat la llista dels finalistes, entre els quals es troben les dues propostes discogràfiques produïdes per Contrabaix. Es concediran premis a un total de 31 categories, més el Premi Honorífic “Mario Pachecho”.

Ara el protagonismes és per al públic, tant professional com popular, que serà el responsable de seleccionar als guanyadors de cada categoria votant a través del web www.premiosdelamusicaindependiente.com. Els premis es coneixeran el 21 de juny, Dia Europeu de la Música.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here