Se celebrarà el dissabte 16 i el diumenge 17 de juny a la Rambla de la Sobirania de Vallirana

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]’Ajuntament de Vallirana ha organitzat per aquest proper cap de setmana, 16 i 17 de juny, la 1a Fira del Vi i del Cava de Vallirana. L’objectiu de la Fira és  recuperar la tradició vinícola del municipi, que forma part de la Denominació d’Origen Penedès, i dinamitzar l’activitat comercial i turística al voltant de la producció de vins i caves i de la restauració local. Hi participaran 23 cellers de vins i caves i 9 establiments locals de restauració i comerç.

Els visitants podran degustar una gran varietat de vins i caves, així com tapes elaborades especialment per l’ocasió a càrrec de restauradors locals. Durant la Fira, que obrirà cadascun dels dies del cap de setmana en horari de 10 del matí a 10 de la nit, també es podran adquirir productes dels cellers expositors i dels comerços i establiments locals.

Durant el cap de setmana els visitants podran també gaudir de diversos actes, com activitats infantils, música en directe, trobada de plaques de cava o balls tradicionals, amb la recuperació del Ball de la Verema de Vallirana. I, durant aquest mes, s’estan organitzat diferents actes relacionats amb el món del vi i el cava, com visites organitzades als cellers del Penedès col·laboradors de la Fira, cursos de cuina amb vi, tastos i maridatges, exposicions, etc.

Aquesta setmana s’ha celebrat una sessió de treball, adreçada als expositors, amb l’objectiu d’establir relacions estratègiques entre els restaurants i bars per una banda, i els productors de vins i caves del Penedès per una altra, per tal de potenciar la presència d’aquests vins i caves en l’oferta gastronòmica del municipi i de la comarca.

La Fira compta amb la col·laboració de diversos organismes, com el Consell Regulador Denominació d’Origen Penedès, l’Ajuntament de Subirats i el Patronat de Turisme Subirats, el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, el Gremi d’Hostaleria del Baix Llobregat i la Diputació de Barcelona, així com de diverses entitats i empreses del municipi.

El programa complet de la 1a Fira del Vi i del Cava de Vallirana es pot consultar a l’agenda d’elBaix.cat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here