Ja fa un any de les darreres eleccions municipals i els consistoris de la comarca han començat a fer balanç d’aquest primer any de mandat. En aquest primer “A fons” sobre aquesta temàtica, analitzem la tasca dels governs municipals d’Olesa de Montserrat, Sant Feliu de LLobregat i Castelldefels

[level-premium]

Olesa de Montserrat: Bloc Olesà-EUiA

Exigència i també paciència per part de la ciutadania. Exigència per aconseguir que Olesa millori, i paciència perquè la intenció de l’equip de govern és acomplir amb tot el seu programa electoral però cal temps per aconseguir-ho. Aquesta és la petició que ha fet l’alcalde d’Olesa, Salvador Prat, a través dels micròfons d’Olesa Ràdio ara que s’ha complert el seu primer any al capdavant del govern municipal del Bloc Olesà. Prat ha assegurat que l’equip de govern, de fet, ja ha propiciat un canvi de tarannà al consistori, tal i com va prometre en el seu discurs d’investidura, en el qual, ha recordat, ja va avançar que el seu compromís com a alcalde seria per quatre anys.

L’alcalde també ha dit que el Bloc Olesà seguirà cercant aliances de govern que permetin un govern ampli per tirar endavant diferents projectes que creu necessaris per al municipi. Això sí, ha assegurat, qualsevol pacte de govern haurà de tenir la benedicció de la ciutadania.

blocSalvador Prat ha afirmat estar convençut que no hi ha cap promesa electoral del Bloc que no es pugui acomplir abans de finalitzar la legislatura. De fet, segons Prat, el Bloc ha acomplert ja un 70% del seu programa. Entre els objectius per als propers anys hi ha aconseguir una tributació local més justa i equitativa, endreçar i netejar la via pública o la millora dels equipaments esportius, entre d’altres. Per aconseguir-ho, l’alcalde ha demanat a la ciutadania que sigui exigent amb la feina de l’equip de govern, i també pacient. I és que està convençut que la millora del municipi serà possible gràcies al treball conjunt entre govern local i ciutadans.

Sant Feliu de Llobregat: ICV-EUiA-ISF i CiU

L’equip de govern format per ICV-EUiA-ISF i CiU va fer valoració del primer any de govern en una roda de premsa conjunta dimecres passat. Malgrat la duresa del context econòmic i social, van valorar positivament els primers dotze mesos al capdavant de l’Ajuntament i van destacar les principals actuacions dutes a terme fins ara, així com els projectes centrals a executar durant la legislatura. Alhora, van remarcae els principis que regeixen el seu estil de govern: rigor, transparència i austeritat en la gestió municipal, equitat i justícia social en l’accés als serveis i equipaments públics, així com més diàleg social i participació ciutadana.

En aquest sentit, l’alcalde va subratllar que “en aquest any difícil s’han marcat prioritats posant èmfasi en temes de sensibilitat social i promoció econòmica, i potenciant la vinculació de la ciutadania amb el govern, que vol estar més a prop d’entitats, empreses i col·lectius, amb l’esperit de construir la ciutat amb la gent”.

alcalde sant feliu
Jordi Sanjosé, alcalde de Sant Feliu i Manel Martínez, un dels tinents d'alcalde de la ciutat

Entre les principals novetats anunciades per l’equip de govern hi ha la d’encarregar una auditoria externa que reflecteixi l’estat de comptes de l’Ajuntament en acabar la legislatura l’any 2015, que permeti conèixer els comptes municipals abans de les properes eleccions, per tal que la ciutadania pugui exercir el seu dret a vot amb tota la informació sobre la taula i no es trobi després amb sorpreses desagradables. Aquesta mesura s’emmarca “en la voluntat de garantir la transparència del 100% de la gestió de l’Ajuntament”, segons va explicar l’alcalde.

D’entre les accions que ha volgut destacar, l’alcalde ha posat especial èmfasi en la creació de la Mesa pel Desenvolupament Econòmic i la Cohesió Social, la contractació de 57 persones que estaven a l’atur en plans d’ocupació, la universalització dels programes d’atenció domiciliària, el inici de la tarifació social i establiment de nous criteris en els preus públics dels serveis municipals, la osada en marxa del regidor/regidora de barri, la osada en funcionament del Consell Assessor d’Urbanisme, la Reducció de les llistes d’espera en les especialitats d’urologia i oftalmologia al CAP Rambla, la construcció de l’aparcament provisional públic i gratuït del camp de futbol de la Rambla, petites obres del dia a dia que eren molt necessàries i la inversió i millores al Complex Municipal de Piscines.

Castelldefels: PP, CiU i AVVIC

El 11 juny 2011 era investit com a alcalde el popular Manuel Reyes, iniciant una nova etapa a Castelldefels que trencava amb més de tres dècades de governs liderats pel PSC.

Segons fonts de l’ajuntament, des d’aquest moment, el treball realitzat pel consistori s’ha dirigit, sobretot, a ajudar a aquells col · lectius que més dificultats estan passant en aquests moments de crisi. Una voluntat compartida pels tres grups municipals que conformen el govern municipal.

alcalde castelldefels
Manuel Reyes, alcalde de Castelldefels

És per això que el consistori va aprovar un pressupost per a aquest any que ampliava els recursos destinats a Serveis Socials, i va mantenir l’esforç en Promoció Econòmica i Foment de l’Ocupació. Així, a més, es van abaixar els impostos per no augmentar la pressió fiscal sobre la ciutadania en un moment tan delicat com aquest. El govern municipal també ha apostat per una ciutat segura i cívica, reestructurant la Policia Local i establint noves estructures més eficaces. A més, s’han posat en marxa diferents campanyes cíviques per fer que l’espai públic, sigui més respectat.

[/level-premium]

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here