Durant tot el cap de setmana els visitants poden conèixer les darreres innovacions en eficiència energètica a la I Mostra Smart Cities que acull Sant Boi de Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]n el marc de la celebració de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha organitzat la I Mostra Smart Cities, on el públic visitant pot provar vehicles elèctrics i híbrids i veure com es carreguen, conèixer les darreres tendències en il·luminació de baix consum, rebre consells per estalviar energia a la llar, a la feina o a l’escola i adquirir productes ecològics.

La fira sobre eficiència energètica, que es pot visitar a la Plaça de Catalunya de Sant Boi en horari de 10 a 14 i de 16 a 20 hores durant tot diumenge, compta amb la participació d’empreses com Peugeot, Toyota, Vandor (bicicletes i motos elèctriques), Circutor (telecomptadors i sistemes de càrrega), BYD Rocamora (vehicles elèctrics i sistemes de càrrega) i Nexia Il·luminació (leds). També hi són presents dues empreses de Sant Boi, Tot Natura (supermercat ecològic) i Schneider Electric (gestió global de l’energia), així com l’Ajuntament de Sant Boi, l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) i l’Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE).

La Mostra vol incidir en la conscienciació i el canvi d’hàbits en la conducció i en l’entorn domèstic, ja que el 45% del consum energètic de Sant Boi correspon al transport (principalment, a l’ús de vehicles privats) i un altre 18%, al consum de les llars.

Sant Boi treballa des de fa temps per esdevenir una “smart city”, és a dir, una ciutat sostenible i eficient en el consum d’energia, i la Mostra que s’està celebrant aquest cap de setmana pretén constituir un nou impuls per assolir aquest objectiu. De fet, el Pla d’Acció d’Energia Sostenible del municipi estableix que abans del 2020 Sant Boi ha de reduir en un 20% les emissions de CO2 a l’atmosfera que hi havia al 2005 (passant de 318.000 a 266.000 tones, és a dir, de 3,94 tones de CO2 per habitant/any a 3,27). En aquest Pla la ciutat també s’ha compromès a reduir en un 20% el consum d’energia i a augmentar en el mateix percentatge el pes de les energies sostenibles en el conjunt del consum energètic.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here