L’empresa assegura que la protesta del moviment #novullpagar ha estat seguida per 1.074 conductors entre les sis del matí i les vuit de vespre

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]egons Abertis, aquesta xifra representa el 0,25% del total de transaccions del dia. En les protestes del passat 1 de maig, es van comptabilitzar 5.471 casos (l’1,34% de les transaccions del dia), mentre que en la segona protesta, el 20 de maig, van ser 3.087, el 0,9% del total.

Els diputats al Congrés per ERC, Alfred Bosch i Joan Tardà, i el diputat al Parlament, Uriel Bertran, s’han afegit a la protesta del #novullpagar al peatge de Martorell. Bosch ha defensat que aquesta és “una causa justa i noble” i ha afegit que si els catalans volen arribar “a la llibertat nacional” i a la “dignitat del país”, s’hauran “de saltar més d’una barrera, no ve d’aquí, i aquesta barrera és injusta”.

Bosch creu que el sistema de peatges és “discriminatori” perquè les mateixes autopistes a l’estat no es paguen. “És un sistema muntat en contra de la gent de Catalunya”, ha dit. Bertran ha qualificat la convocatòria d'”èxit” i ha assegurat que continuaran fins que es “desmantellin” els peatges.

Possibles sancions

El portaveu parlamentari de Solidaritat, Alfons López Tena, va animar els ciutadans a participar de la tercera convocatòria massiva del #novullpagar als peatges catalans, malgrat les amenaces de sanció per als participants de la protesta. En aquest sentit, lamentava que el Govern de CiU “s’ha convertit en sicari d’una empresa privada, que usurpa als poders públics i vol convertir els Mossos d’Esquadra en la policia privada d’una empresa com una mena de matons de discoteca”.

La Plataforma Proupeatges va demanar als participants de la tercera protesta del #novullpagar, que no s’aturessin en zones no permeses i que ningú sortís dels seus vehicles. Aquesta demanda arribava després que aquest divendres el Departament d’Interior anunciés que està tramitant un centenar de multes a conductors que en la protesta del 20 de maig van entorpir l’accés d’altres vehicles als peatges catalans, una sanció diferent a la de no abonar l’import del trajecte, i que pot fer pujar les sancions fins als 200 euros.

Abertis ha afirmat en un comunicat, que en els casos d’impagament registrats “es procedirà a fer la reclamació per via administrativa dels imports dels peatges no satisfets, així com la corresponent denúncia al Servei Català de Trànsit”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here