Les 5 jugadores formen part del projecte Elitia, que té per objectiu impulsar el tenis femení a Espanya

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]M[/dropcap]aria José Martínez, Carla Suarez, Sílvia Soler, Núria Llagostera i Arantxa Parra formaran part de l’equip español de tenis en els Jocs Olímpics de Londres 2012. Les jugadores s’entrenen al Centre Internacional de Tenis (CIT) al Baix Llobregat, en el marc del projecte Elitia, “el primer Centre d’Alt Rendiment femení” del tenis, segons els seus impulsors,  els tècnics Xavi Budó i Alejo Mancisidor, que van decidir a finals del 2011 unir forces amb la connivència de les seves tenistes, que aglutinen el nucli principal femení espanyol.

La representació espanyola als Jocs Olímpics serà la màxima a la qual pot aspirar un país, ja que tant en la categoria masculina com en la femenina estaran cobertes les quatre places d’individuals i dues més en els dobles.

Les 5 jugadores que s’entrenen al CIT Cornellà representen, pràcticament, la meitat de la llista de 12 membres de l’equip espanyol de tenis per als Jocs de Londres. Carla Suárez, María José Martínez i Silvia Soler competiran en l’individual femení, junt amb Anabel Medina. Núria Llagostera / Maria José Martínez i Arantxa Parra / Anabel Medina seran les parelles de la competició de dobles femenins.

Els jugadors de l’equip espanyol de tenis seran Rafael Nadal, David Ferrer, Nicolás Almagro i Fernando Verdasco, en l’indivisual masculí; i les parelles Rafael Nadal / Marcel Granollers i David Ferrer / Feliciano López en els dobles.

El CIT Cornellà té com a objectiu la formació integral del jugador/a i la cerca d’una solució esportiva i acadèmica adequada per a cada tennista. No és tracta d’una  acadèmia massiva, sinó que amb el segell de la Federació Catalana de Tennis està dirigida només als joves tennistes que tenen la capacitat, la disciplina i l’entusiasme suficients per intentar assolir la professionalització en el món del tennis. Les instal·lacions del Centre Internacional de Tenis, que també compta amb una residència, estan situades a Cornellà de Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here