La Generalitat de Catalunya ha anat retallant en els últims exercicis les seves aportacions a les escoles de música municipals del país i es preveu que el proper curs la seva aportació serà testimonial. Això afecta greument a les escoles de música municipals de la comarca

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]P[/dropcap]er aquesta raó, l’Ajuntament del Papiol s’ha vist obligat a pujar les taxes de l’Escola Municipal de Música Miquel Pongiluppi, pel proper curs 2012-2013, segons relata el propi consistori.

En els últims anys la Generalitat aportava la quantitat de 600 euros per alumne, que es va anar rebaixant fins els 460 euros i més tard a 230 euros. La regidoria d’Educació de l’Ajuntament ha plantejat les taxes per l’any vinent en previsió que l’aportació pel curs 2012-2013 sigui encara més reduïda o testimonial.

L’ increment de les taxes no afectarà tots els estudiants, però. El preu per a les classes d’ iniciació musical quedaran com fins ara i es potenciarà l’ensenyament col·lectiu dels alumnes per economitzar els recursos, procurant per sobre de tot no perdre en qualitat de l’ensenyament. La resta de classes s’apujaran un 10%. Les sesions dedicades a rebre formació d’instruments (guitarra, saxo…) són les que s’incrementen més ja que, malgrat la retallada, s’ha de seguir fent front al cost general del professorat.

L’Ajuntament ha iniciat una restructuració de l’Escola de Música Miquel Pongiluppi de cara als propers anys,  partint de la seva idea que amb tota seguretat, aquests vindran marcats per la nul·la aportació de les administracions supramunicipals als estudis de música locals. La intenció principal de l’Ajuntament és que aquest greuge no malmeti el projecte educatiu de la nostra escola que ha estat reconegut arreu del país.

El cas d’Esparreguera

El futur de l’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esparreguera no pinta bé. Tot sembla indicar que es tancaran les aules associades d’El Bruc i Collbató, perquè no hi ha entesa entre els tres ajuntaments. També es preveu un augment de les quotes, que pot ser diferent en funció del curs, i no hi hauran classes individuals d’instrument, ja que a partir d’ara totes seran col•lectives, d’un mínim de dues persones. Davant d’aquesta situació, des de l’AMPEMIDE han posat en marxa una campanya de recollida d’adhesions per salvar l’Escola Municipal de Música i Dansa.

 

Foto titular: web Ajuntament El Papiol

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here