Homs ha explicat que es modifica el reglament per equiparar-lo a d’altres comunitats però desvincula la decisió de la possibilitat d’instal·lar Eurovegas a Catalunya

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Govern ha aprovat un decret que modifica l’actual reglament de màquines recreatives i d’atzar, vigent des de l’any 2005. L’objectiu de la reforma és equiparar la normativa catalana a la d’altres comunitats autònomes, tant pel que fa al funcionament com a l’explotació de les màquines.

Així, per exemple, es redueix la durada mínima de les partides i s’eleva l’import màxim dels premis. També s’amplia el permís per instal·lar màquines als “establiments d’hostaleria, de restauració i altres de similars característiques”, que fins ara només tenien els establiments amb llicència específica de bar o restaurant.

El portaveu del Govern, Francesc Homs, desvincula la decisió de la possibilitat d’instal·lar Eurovegas a Catalunya i ho situa en una “vella” reivindicació del sector.

Segons el Govern, les modificacions que introdueix el decret no elevaran el nombre de màquines recreatives amb premi  -limitat des del 1995-, sinó que permetrà donar sortida al volum creixent de màquines aturades temporalment per manca de rendibilitat. En el cas dels salons recreatius, salons de joc i casinos, on la tipologia de màquines és diferent, es manté invariable el reglament del 2005, segons el qual el nombre màxim d’unitats serà el que determini l’autorització d’explotació, en funció de les dimensions i l’aforament del local.

La mesura era una de les demandes del sector que, afectat fortament per la crisi, registra des del 2010 una caiguda del 30% de la facturació i acumula un estoc parat per falta de rendibilitat de 3.000 màquines.

No obstant, ja s’han aixecat veus disconfromes amb la modificació, que asseguren que les empreses operadores de màquines escurabutxaques podran ampliar la seva activitat i instal·lar el seu producte als bars de mercats municipals, centres comercials, recintes i establiments destinats a espectacles públics i activitats esportives, aeroports i estacions, entre d’altres, després d’aquesta modificació;  ja que la llei del 2005, limitava les escurabutxaques només a bars i restaurants, a més de salons de joc i bingos.

La nova norma també modifica el nombre de màquines permeses per local. Actualment es limiten a dues úniques escurabutxaques, mentre que a partir d’ara s’ampliarà el límit fins a 3 màquines de joc per als locals de més de 50 metres quadrats, i es mantenen dues màquines per als establiments fins aquesta mida o més petits.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here