El PSC de Barcelona diu que Adelson ve a portar crim organitzat, drogues i prostitució. L’oposició demana a Trias que opini obertament sobre el projecte

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l regidor del PSC a l’Ajuntament de Barcelona David Escudé ha opinat aquest dimecres que el magnat nord-americà Sheldon Adelson portarà a Catalunya, si implanta el projecte Eurovegas, “crim organitzat, inseguretat, drogues” i prostitució. En una dura intervenció a la Comissió de Presidència, Escudé ha dit que el projecte farà “dumping social” en modificar lleis laborals, comercials, fiscals i del joc, cosa que crearia unes condicions laborals de “maquiladores”.

Segons ell, el macroprojecte és un “miratge perillós, una promesa falsa” i hi ha alternatives per sortir de la crisi.

Escudé diu que les condicions laborals seran de “semiesclavatge” i que Adelson pretén que menors i persones ludòpates entrin als casinos sense restriccions. Això deixaria la Constitució espanyola en “paper mullat” i suposaria competència deslleial contra el petit comerç, corrupció i bombolla especulativa en els terrenys escollits.

La intervenció d’Escudé s’ha fet en el marc d’un debat sobre el paper de l’Ajuntament en les negociacions per la implantació d’Eurovegas. Els grups de l’oposició han retret a l’alcalde, Xavier Trias, que no doni obertament la seva opinió sobre la qüestió i que lideri les negociacions com a alcalde de la capital i de l’àrea metropolitana.

La tinenta d’alcalde Sònia Recasens ha defensat la prudència i discreció en la valoració del projecte i ha assegurat que Barcelona té altres estratègies per créixer econòmicament. Per això, ha demanat “confiança” en el govern municipal i ha recordat que el tripartit ja va negociar amb Adelson el 2008.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here