Qualsevol ciutadà o ciutadana podrà ser present al Consell de Ciutat de Cornellà, si així ho sol·licita durant el procés de convocatòria pública que l’Ajuntament ja va iniciar dilluns

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’Ajuntament de Cornellà està treballant per la posada en marxa properament del “Consell de Ciutat”, un òrgan consultiu per promoure la implicació de la ciutadania en projectes estratègics i actuacions de futur de la ciutat. L’objectiu és disposar d’un instrument de participació municipal transversal, plural i obert, que ostenti funcions d’informació, estudi, debat i assessorament sobre les grans línies de la política municipal i que incideixen en el desenvolupament present i futur de la ciutat.

El Consell estarà format per un grup de persones escollits de forma molt diversa, per tal de garantir la màxima pluralitat i sensibilitat social. En aquest sentit, una de les mesures més innovadores d’aquest Consell serà la possibilitat que qualsevol ciutadà o ciutadana (5 com a màxim) pugui ser-hi present, si així ho sol·licita durant el procés de convocatòria pública que l’Ajuntament va obrir el 16 de juliol i que s’allargarà fins al 30 de setembre de 2012, a través del registre general de l’Ajuntament.

Molins de Rei reuneix el Consell de seguiment de la crisi

Tal com es va comprometre en la reunió de constitució, el plenari del Consell de Seguiment de la Crisi va celebrar ahir la seva segona reunió per analitzar la diagnosi de la situació actual de la vila i apuntar les mesures més immediates que la vila requereix. Les dades que es van presentar a la reunió han estat recollides pels equips de treball de l’Àmbit Social i de l’Àmbit d’Ocupació i de Reactivació Econòmica, que durant aquests darrers mesos han mantingut diverses sessions de treball.

Entre les necessitats que s’han posat sobre la taula hi ha la millora de l’oferta d’habitatge social, l’atenció dels serveis socials o l’adequació de les ofertes de treball amb les necessitats i perfils dels aturats de la vila. També es van tractar propostes per millorar la competitivitat de les empreses com ara dotar la vila de xarxa WI-FI i fibra òptica, reduir i agilitzar els tràmits per a l’obertura de nous projectes empresarials i comerços, així com prioritzar la millora de la qualificació professionals dels aturats.

L’alcalde Xavi Paz i el 1r tinent d’alcalde Joan Ramon Casals van assenyalar que la crisi obliga al conjunt de la vila a afrontar nous esforços davant les dificultats de finançament dels municipis i les darreres retallades anunciades pel govern de l’Estat. En aquest sentit, van declarar que el consistori serà el primer en donar exemple en la priorització i bona gestió dels recursos.

Els representants socials i econòmics van proposar tenir en compte altres iniciatives, i l’objectiu fixat pel Consell és que en la propera reunió -prevista per a mitjans d’octubre – s’aprovin les propostes que es presentaran en el Ple municipal i, d’aquesta manera, es tradueixin en l’elaboració del pressupost del 2013.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here