La campanya d’excavacions “Estiu arqueològic a Begues” està organitzada pel CIPAG

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]a Cova de Can Sadurní, a Begues, és l’escenari d’una campanya d’excavacions en la qual participen una trentena d’estudiants universitaris d’arreu de l’Estat. Els participants provenen de la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat de Lleida, la Universidad de Valladolid, la Universidad de Oviedo, la Universitat d’Alacant, la Universidad de Sevilla i la Université de la Sorbonne, a França.

L’objectiu fonamental d’aquesta campanya és l’excavació de la Capa 11 del sector excavat del jaciment, corresponent al Neolític Mitjà Postcardial. La gestió de l’excavació està a càrrec del CIPAG, el col·lectiu per la investigació de la prehistòria i l’arqueologia del Garraf – Ordal.

Les tasques d’excavació van començar el 21 de juliol i s’allargaran fins al 5 d’agost. El CIPAG gestiona l’excavació, la qual està sota la direcció de Manel Edo, que porta 33 any dirigint excavacions, i de Ferran Antolín, arqueòleg i expert en la Cova de Can Sadurní.

Ara, després de dies d’intens treball, comencen les primeres troballes, tal i com els mateixos excavadors estan explicant diàriament en el seu bloc.

Durant el mes de juliol es va portar a terme, també en la Cova de Can Sadurní a Begues, un camp de treball internacional en el qual van participar estudiants d’arqueologia d’arreu del món, que des del CIPAG valoren molt positivament.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here