Les dues ciutats governades pel PP van centrar la polèmica l’any passat per titular ‘Diada de Catalunya’

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]ls cartells de la Diada Nacional de Catalunya a les ciutats de Badalona (Barcelonès) i Castelldefels (Baix Llobregat) diran precisament això, ‘Diada Nacional de Catalunya’ i no ‘Diada de Catalunya’, com va succeir l’any passat. Aquests dos consistoris, governats pel PP, van centrar la polèmica durant la Diada del 2011 en ometre el terme ‘nacional’ de tota la cartelleria relativa a l’Onze de Setembre. A Badalona, fins i tot, es van arribar a suspendre els actes institucionals. Tot i que encara no ha sortit a la llum la imatge de cap dels cartells, fonts municipals d’aquestes dues ciutats han confirmat a l’ACN el canvi en el disseny, amb l’objectiu que es pugui celebrar una Diada “amb tota normalitat”. Badalona i Castelldefels, les dues ciutats més importants de l’àrea metropolitana governades pel PP, tornaran a tenir ‘Diada Nacional’ aquest any. Després de la polèmica generada l’any passat als dos municipis, els dos Ajuntaments confirmen que es recuperarà aquest concepte en tots els cartells i papereria relacionada amb l’Onze de Setembre.

Fonts municipals dels dos consistoris consultades per l’ACN han confirmat aquest canvi. Ja en els darrers dies l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, insinuava en diversos mitjans de comunicació la fi de la polèmica: “Si aquest any posa Diada Nacional no tinc cap problema”, afirmava fa uns dies l’alcalde, que insistia en el fet que l’any passat tot va ser fruit d’un problema de disseny “sense cap intenció política”.

Tot i aquesta explicació, Albiol va acabar suspenen els actes institucionals de la Diada del 2011, després que l’oposició anunciés que no hi assistiria com a senyal de protesta pels canvis introduïts pel govern municipal. A més de ometre el terme ‘nacional’ també es va mantenir la bandera espanyola presidint l’Ajuntament, mentre que altres anys s’havia despenjat en motiu de l’Onze de Setembre.

Enguany el terme ‘nacional’ es recuperarà, però la bandera espanyola continuarà onejant a l’Ajuntament: “Seria un mal alcalde si no ho fes”, es justifica Albiol. Amb tot, però, s’espera que la Diada transcorri amb “normalitat”, segons el mateix alcalde. Amb aquesta mateixa “normalitat” esperen que sigui la Diada a Castelldefels, l’altra ciutat que va viure un episodi similar l’Onze de Setembre del 2011.

L’Ajuntament, governat pel PP, també va ometre el concepte ‘nacional’ de tota la documentació oficial de la Diada. En aquell moment l’alcalde, Manuel Reyes, també va atribuir el disseny final del cartell a una “errada”. La situació no va ser tan tensa com a Badalona i durant el discurs institucional Reyes va referir-se a la “Diada Nacional” i les seves paraules van acabar amb un “Visca Catalunya”.

Tant és així, que l’endemà de la Diada, el 12 de setembre, CiU va signar amb el PP un pacte de govern que encara avui perdura. Les friccions d’aquell moment semblen superades i amb el canvi en la cartelleria la ciutat de Castelldefels espera estar apartada de la polèmica aquest any.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here