La Festa té enguany una forta presència en xarxes socials com Facebook, Twitter i Instagram, i disposa d’informació en realitat augmentada a Layar

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]a Festa Major de Viladecans arriba amb un ampli programa d’activitats per a tot els públics i fomentant la interacció en les xarxes socials. Es pot seguir tot el que passa a la festa a través de la pàgina de Facebook de l’Ajuntament, o bé seguint a Twitter el compte @ViladecansTweet o el hashtag #FMViladecans. Des de l’Ajuntament també s’anima als usuaris i usuàries d’Instagram a compartir les seves fotos amb el hashtag #FMViladecans, ja que les 7 millors es publicaran als mitjans de comunicació municipals.

A més, enguany la Festa Major utilitza la realitat augmentada a través de l’aplicació Layar, disponible per a smartphones. A través d’aquesta aplicació, basada en la geolocalització, els usuaris poden veure on es troben, quina activitat s’està fent en aquell moment i quines altres li seguiran, i com arribar d’un lloc a un altre.

Aquesta tarda, a les 20h, el Pregó a càrrec dels esportistes de Viladecans que han participat als Jocs Olímpics marcarà l’inici de la Festa Major de la ciutat. La Festa continuarà amb l’Espavilada del Mamut, el Correfoc Juvenil i el Piromusical i la nit estarà plena de ritme i música amb el Vitamina Festival, al Parc de la Marina i les havaneres i rom cremat a la Platja de la Murtra.

El protagonisme de les entitats

Les entitats de Viladecans tenen un paper protagonista en aquesta Festa Major i dissabte han organizat activitats per a tot tipus de públics. El matí començarà amb el 6è Open de Bàdminton al Poliesportiu Municipal del Centre i el 8è Trofeu de Bitlles Catalanes “Ciutat de Viladecans” a Can Pastera. L’activitat esportiva continua a la tarda amb el Torneig de Futbol Sala, el Torneig d’Escacs i la Festa Solidària de Bèisbol Cuba – Viladecans.

A les 13.30h s’inaugurarà l’exposició “Vincle, arts, arrel, pagesia” d’Antonio Hervàs a la Torre del Baró i els més petits podran treure’s de sobre la calor per la tarda amb  el Correaigua del Mamut i la Festa Major Xica per a Infants. La tarda començarà amb l’audició i ballada de sardanes a la Plaça de la Vila i la vetllada flamenca a la Plaça de la Constitució.

A les 22h serà el moment del Correfoc de Festa Major, organitzat pels Diables de Viladecans, i la nit serà llarga amb les actuacions de Siniestro Total, La Troba Kung-Fú i els DJs Viterine Heart, Martí Melero, Rid Pinno i Ruben Molina. Els més grans podran ballar al ritme de l’Orquestra Cadillac al Parc de Torrent Ballester.

El diumnege 9 la Rambla Modolell es transformarà en un Mercat d’Art i Oficis a partir de les 10h i poc desprès començarà la Rua de Vehicles Clàssics per diferents carrers de la ciutat. Al matí se celebrarà també el 4rt Torneig de Penyes de Futbol de Viladecans, el 6è Concurs de Pintura Ràpida, el Bàsquet al Carrer 3×3 i la Trobada de Puntaires.

Els petits podran jugar a la Diverfesta del barri de L’Hospital-Roca, on també hi haurà una xocolatada popular. A les 12h començarà la Trobada i Cercavila de Gegants, que donarà després pas al Vermut Popular de Festa Major.

A la tarda l’Atrium Viladecans acull l’espectcle “Concha. Yo lo que quiero es bailar”, protagonitzat per Concha Velasco i davant de l’esglèsia de Sant Joan hi haurà una actuació de cant coral a càrrec del Cor Som i Serem, el Cor & Cants, la Coral Esplai Gent Gran i la Coral La Lira. Al vespre, a banda del concert del Cor Ciutat de Mataró i de les actuacions de cases regionals, el LlacBar al Parc de la Marina acollirà la Nit de Monòlegs, a partir de les 22h, amb Andrés Torres, Magin i Vero Morales.

Final de festa

Dilluns les activitats es concentraran a la tarda, amb el Taller de Costura, el Mercat del Troc i de Segona Mà, La Festa Major Xica per Infants i els jocs veïnals. A les 21h començarà el Festival Rudecans de Música Reggae & Ska amb les actuacions de  La Gossa Sorda, High Times, Roe Green & Txipiaite Band, El Son de la Chama i Wiggle Yard Sound DJs. En altres escenaris de la ciutat se sentirà la música del concert de Formula V o de Javier Vaquero Trio.

La Festa Major de Viladecans finalitzarà el dia de la Diada Nacional de Catalunya amb la 34a Cursa Atlètica Ppopular – 1a Cursa Solidària, que sortirà a les 9.30h del Parc de la Marina, les diferents activitats en el marc de la Diada, les haveneres i rom cremat al vespre al Parc de Torrent Ballester i el concert de Music Arqueology a les 22h als Jardins de Can Modolell.

Es pot consultar el programa complet de la Festa Major de Viladecans a l’agenda d’elBaix.cat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here