En el marc de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya centenars de persones van visitar ahir el museu de Sant Boi que acull una exposició sobre el personatge

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]a Diada va disparar ahir l’interès en una de les principals figures del setge a Barcelona del 1714, Rafael Casanova. Unes 450 persones van passar en tres hores, ahir al matí, per la casa on aquest personatge va passar els darrers anys de la seva vida, a Sant Boi de Llobregat, que des de fa un any i mig està habilitada com a museu.

Són gairebé nou cops més que la cinquantena de persones que se solen apropar en un festiu qualsevol a l’equipament, que allotja entre d’altres una exposició permanent sobre Casanova. Abans de l’obertura del museu, es va celebrar la tradicional ofrena a la tomba de Casanova.

L’equipament, al nucli antic de Sant Boi, va estrenar fa un any i mig nova ubicació: des de llavors s’allotja a Can Barraquer, la casa on va passar els darrers anys de la seva vida Rafael Casanova, nascut a Moià però mort al Baix Llobregat i enterrat a l’església propera al Museu.

Per la Diada “la gent volta per Sant Boi, va a l’església, al museu…”, ha explicat Maria Lledó, directora del Museu de Sant Boi, en un dia en què el nucli antic acull molta gent perquè se celebra l’ofrena floral a la tomba de Casanova. Els ciutadans, ha explicat Lledó, acudeixen a la zona “per passejar i veure l’ambient, i la visita al museu forma part d’aquest passeig”.

A la casa de Casanova, els visitants poden trobar una exposició permanent sobre aquesta figura clau de l’Onze de Setembre. Però també una altra sobre la història de la ciutat, que es remunta a l’època romana, i exposicions permanents, com una sobre el modernisme muntada pel Museu Abelló que estarà a Sant Boi fins a inicis de desembre.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here